Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Screenshot of popular App Store appsΠειρατικά αντίγραφα με malware από πλημμελή τήρηση των οδηγιών της Apple!

Την ίδια στιγμή που η Apple δηλώνει υπερήφανα τον εκπληκτικό αριθμό των downloads την πρώτη μέρα λειτουργίας του Mac App Store, ιστολόγια και εταιρείες αντι-ιικού λογισμικού προειδοποιούν για πιθανές δυσάρεστες ιώσεις και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ότι το Mac App Store ανοίγει την πόρτα σε πειρατικό λογισμικό για Mac.

Ο ειδικός της Sophos είναι σαφής και σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο βραβευμένο ΙΤ Security Blog της χρονιάς, Naked Security, επιδεικνύει πώς μπορεί κανείς εύκολα να τρέξει μια εφαρμογή που φαίνεται ότι αγοράστηκε από το Mac App Store, η ταυτότητά της όμως είναι πλαστή: Ο Τσέστερ Γουισνέφσκι αναγνωρίζει ότι πολλές εφαρμογές που διατίθενται από το νέο κατάστημα λογισμικού της Apple είναι διαθέσιμες χωρίς πληρωμή (πειρατικά αντίγραφα). Ο ειδικός αναφέρει το παράδειγμα του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds και αποδίδει τη δυνατότητα να αλλάξει κανείς τα αρχεία του στην πλημμελή τήρηση των οδηγιών που έχει δώσει η Apple για να βεβαιώνεται η γνησιότητα των αποδείξεων αγοράς.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν επίσης ότι ειναι δυνατόν να ενσωματώσει κανείς την ταυτότητα του χρήστη που πράγματι αγόρασε την εφαρμογή σε αυτήν, ώστε να προσπεράσει ο χρήστης της πειρατικής έκδοσης το εμπόδιο του κωδικού για το Apple ID του λογαριασμού του αγοραστή.

Οι προφανείς συνέπειες που έχει αυτή η διαπίστωση είναι ότι developers και Apple χάνουν έσοδα από τη διάθεση των εφαρμογών τους (70%-30% αντίστοιχα). Μια ακόμα συνέπεια είναι ότι οι πειρατικές εφαρμογές μπορούν να μετατραπούν σε δούρειους ίππους για κακόβουλο λογισμικό. Δείτε στο βίντεο του ειδικού της Sophos πώς αντικατέστηκε τα αρχεία του Angry Birds, μιας εφαρμογής που είχε αγοράσει από το Mac App Store, με τα (άκακα) αρχεία του Firefox και φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε πάρει τη θέση τους.

 

12/01/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;