Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σε... βασικό είδος έχουν εξελιχθεί τα smartphones για τους έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν όλο και περισσότερες έξυπνες συσκευές. Ταυτόχρονα, οι υπολογιστές tablet, που ήδη κάνουν θραύση στο εξωτερικό, έχουν αρχίσει να µπαίνουν δειλά-δειλά και στην ελληνική αγορά.

Το 2010 στην Ελλάδα εκτιµάται ότι πουλήθηκαν περίπου 800.000 έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ενώ το ποσοστό πωλήσεων των smartphones επί των συνολικών πωλήσεων κινητών έφτασε το 12,8% το πρώτο εννεάµηνο του 2010 από 6,5% το αντίστοιχο διάστηµα του 2009.

Παράλληλα, σύµφωνα µε την έρευνα Mobile Internet in Greece, τέσσερις στους 10 χρήστες στην Ελλάδα χρησιµοποιούν το κινητό τους για να σερφάρουν στο ίντερνετ, κάτι που ευνοεί τα smartphones ως κατεξοχήν εργαλεία πλοήγησης στο Web. Το 60% από αυτούς έχει αγοράσει προπληρωµένο πακέτο χρήσης δεδοµένων (data) στο προσωπικό του συµβόλαιο κινητής τηλεφωνίας.

Η «κούρσα» των smartphones έχει πάρει φωτιά τους τελευταίους µήνες µε τα νέα µοντέλα που λανσάρουν οι κατασκευαστές. Η έµφαση δίνεται στους ταχύτερους επεξεργαστές, στα applications κοινωνικής δικτύωσης και στην πλοήγηση στον παγκόσµιο ιστό. Τα έξυπνα κινητά παίζουν, ουσιαστικά, τον ρόλο ενός µικρού φορητού υπολογιστή, περιλαµβάνοντας πλήθος υπηρεσιών και εφαρµογών.

Η αυξανόµενη διείσδυσή τους οφείλεται καιστο γεγονός ότι πλέον διατίθενται και φθηνά smartphones. Εκτός από το –συχνά απαγορευτικό για έναν µέσο χρήστη– κόστος ορισµένων συσκευών (που ξεπερνά τα 700 ευρώ), στην αγορά διατίθενται έξυπνα κινητά ακόµη και µε 150 ευρώ. Επιπλέον, αν κάποιος προµηθευτεί τη συσκευή ως µέρος προσφοράς ενός πακέτου συµβολαίου κινητής τηλεφωνίας, η αγορά µπορεί να του έρθει σηµαντικά φθηνότερα.

Σας παρουσιάζουμε 12 από τα πιο δηµοφιλή µοντέλα έξυπνων κινητών καθώς και τέσσερις "ταμπλέτες" που διατίθενται στην ελληνική αγορά:

Δημοφιλείς συσκευές με μια ματιά

 

18/01/2011 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;