Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

app storeΤην επίσημη αντίδρασή της στην κατοχύρωση του όρου “App Store” από την Apple εξέφρασε η Microsoft, θεωρώντας ότι η φράση είναι πολύ γενική και περιορίζει τη δυνατότητα των ανταγωνιστών να περιγράψουν τις δικές τους υπηρεσίες.

Η Apple είχε υποβάλλει την αίτηση κατοχύρωσης ήδη από το 2008, με σκοπό να προστατέψει τον όρο όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής που περιλαμβάνει λογισμικό υπολογιστών το οποίο προωθείται μέσω του διαδικτύου ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων επικοινωνίας.

Το έγγραφο που εκφράζει την αντίθεση της Microsoft υποβλήθηκε πριν από δύο μέρες στην αρμόδια επιτροπή. Εκεί υποστηρίζει πως η λέξη “app” είναι όρος γενικής χρήσης για την λέξη “application” (εφαρμογή) και ότι ομοίως, η λέξη “store” είναι όρος γενικής χρήσης για να περιγράψει κανείς ένα κατάστημα λιανικής. Για να ενισχύσει τη θέση της, αναφέρει ότι ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τον όρο “app store” με γενική έννοια, παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξή του.

Αν και η Microsoft έχει ονομάσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών “Marketplace” και όχι “app store”, σε περίπτωση που δικαιωθεί θα μπορεί στην περιγραφή του να το χαρακτηρίσει ως “app store” αντί για το κάπως πιο δυσνόητο “virtual store of apps” (εικονικό κατάστημα εφαρμογών) που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή.

 

13/01/2011 - gsarig / insomnia.gr με πηγή από arstechnica.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;