Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

stephen elopΤα σχέδιά του για την πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών στο εσωτερικό της Nokia ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στίβεν Eλοπ, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Η εταιρεία παρουσίασε το δ΄ τρίμηνο του 2010 πτώση κερδοφορίας κατά 16%, στα 742 εκατ. ευρώ ή 20 σεντς ανά μετοχή, από τα 882 εκατ. ευρώ τους αντίστοιχου τριμήνου του 2009, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή στα 18 σεντς. Εκτός αυτού, οι πωλήσεις της φινλανδικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 6%, στα 12,6 δισ. δολάρια.

Ο κ. Eλοπ, που αποτελεί τον πρώτο μη Φινλανδό διευθύνοντα σύμβουλο στην ιστορία της Nokia, χαρακτήρισε τα οικονομικά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου «σταθερά», προσθέτοντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας εμφανίζονται ικανοποιητικές. Ωστόσο, τόνισε ότι η Nokia, το μερίδιο της οποίας στην παγκόσμια αγορά υποχώρησε στο 32% από το 34%, δεν εκμεταλλεύεται όπως θα έπρεπε την ανοδική πορεία της αγοράς. «Η Nokia αντιμετωπίζει ορισμένες σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα και στην απόδοσή μας», υπογράμμισε ο κ. Eλοπ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει χρέη επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικού λογιστικού της ανταγωνιστικής Microsoft.

 

29/01/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;