Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Απώλεια κερδοφορίας στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θα προκαλέσει η χρήση «έξυπνων κινητών τηλεφώνων» σε τρία χρόνια.

Regza phone IS04Η έκρηξη στη χρήση «έξυπνων κινητών τηλεφώνων» μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε τρία χρόνια από σήμερα, εφόσον οι εταιρίες αυτές δεν υιοθετήσουν αμέσως τεχνολογικά μέσα, ικανά να αντλήσουν κέρδη από τις υπηρεσίες διακίνησης δεδομένων, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής εταιρίας δικτύων.

Το αυξανόμενο κόστος επενδύσεων για τη διαχείριση των δικτύων δεδομένων, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό κέρδους ανά μονάδα στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ορισμένους παρόχους σε διάστημα δύο ετών από σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Tellabs. «Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών σε ό,τι αφορά τον όγκο των διακινούμενων δεδομένων. Η μελέτη μας έδειξε ότι η αύξηση της ικανότητας αυτής, χωρίς παράλληλες επενδύσεις σε υποδομές υψηλής τεχνολογίας είναι ατελέσφορη. Για να αποφύγουν το σενάριο των οικονομικών απωλειών, οι πάροχοι πρέπει να ενσωματώσουν “έξυπνη” τεχνολογία στα δίκτυά τους», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Tellabs Ρομπ Πούλεν.

Αν και οι πάροχοι επενδύουν πλουσιοπάροχα για την ενίσχυση της ικανότητας των δικτύων τους και για την υιοθέτηση τεχνολογίας τέταρτης γενιάς, δυσκολεύονται ιδιαίτερα να εξασφαλίσουν κέρδη από τη μετάδοση δεδομένων. Δεκάδες εταιρίες, όπως η Tellabs, προσφέρουν λύσεις σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ώστε αυτοί να μπορέσουν να διαχειρισθούν αποτελεσματικά τη διακίνηση δεδομένων, να περιορίσουν το κόστος των αναγκαίων επενδύσεων και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Τα πορίσματα αυτά δημοσιοποιούνται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου εταιριών κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη, όπου το φαινόμενο της διακίνησης πρωτοφανούς όγκου δεδομένων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η μελέτη της Tellabs έδειξε ότι οι πάροχοι στη Βόρεια Αμερική είναι οι πλέον ευάλωτοι στις αλλαγές που προκαλεί η χρήση του ίντερνετ σε κινητά τηλέφωνα. Η μελέτη προβλέπει έτσι ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να καταγράφουν απώλειες από το 2013.

 

04/02/2011 - kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;