Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Sony ανακοίνωσε νέες Cyber-Shot με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD.

Sony Cyber-Shot HX100Οι HX100V και HX9V εγγράφουν με ρυθμό 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε προοδευτική σάρωση (1920x1080 50p) και μπορούν να αποτυπώσουν γρήγορη κίνηση με εξαιρετική ποιότητα και ευκρίνεια. Επιπλέον, και οι δύο νέες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Η είναι γεμάτες με καινοτομίες τελευταίας τεχνολογίας της Sony, για φωτογραφίες, βίντεο και τρισδιάστατες εικόνες σε ποιότητα που θα περιμένατε από μια μεγαλύτερη και πιο ογκώδη μηχανή DSLR.

Ιδανική για όσους ταξιδεύουν, αλλά και όσους αγαπούν τη φωτογραφία, η Cyber-Shot HX100V, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, διαθέτει φακό Vario-Sonnar της Carl Zeiss με επικάλυψη T στις επιφάνειες των οπτικών μερών, η οποία εξαλείφει ουσιαστικά κάθε αντανάκλαση. Αυτός ο εξαιρετικός φακός προσφέρει δυνατό οπτικό zoom 30x για κοντινά πλάνα με απίστευτη λεπτομέρεια σε αντικείμενα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Η Cyber-Shot HX100V είναι άνετη στη χρήση, μεταφέρεται εύκολα, ενώ η σχεδίασή της, όπως και η διάταξη των χειριστηρίων παραπέμπει σε μεγαλύτερες μηχανές DSLR.

Η μικρότερη και ελαφρύτερη Cyber-Shot HX9V διαθέτει έναν εξαιρετικό φακό υψηλών επιδόσεων G Lens με ισχυρό zoom 16x και ευρυγώνια λήψη 24 mm για να καλύψει τις ανάγκες σας, σχεδόν σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Παρά το δυνατό τους zoom, η HX100V και η HX9V αποτυπώνουν με λεπτομέρεια εικόνες χωρίς θολότητα και μειώνουν σημαντικά την αστάθεια στις λήψεις με τη μηχανή στο χέρι ακόμη και όταν περπατάτε. Και οι δύο μηχανές διαθέτουν το πανίσχυρο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical Steady Shot με Active Mode, ένα τριπλό σύστημα αποτροπής κραδασμών («3-way shake cancellation») με το οποίο είναι εξοπλισμένες οι κορυφαίες βιντεοκάμερες της σειράς Handycam της Sony. Η διαφορά είναι εμφανής όταν κάνετε λήψεις κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, χωρίς τρίποδα, ακόμη και σε ρυθμίσεις τηλεφακού, όπου κανείς αντιλαμβάνεται και το παραμικρό τράνταγμα της μηχανής.

sony HX9VΤόσο η HX100V όσο και η HX9V, προσφέρουν μια σειρά επιλογών για λήψεις 3D με τις λειτουργίες 3D Sweep Panorama, 3D Still Imageκαι Sweep Multi Angle. Ο αισθητήρας ExmorR CMOS των 16.2 ενεργών megapixel, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα άλλο μοντέλο Cyber-Shot, βρίσκεται στην καρδιά και των δύο μοντέλων και υποστηρίζει μια νέα λειτουργία, την Intelligent Sweep Panorama HR (High Resolution). Απλά πατήστε το κλείστρο και σαρώστε τη σκηνή με τη μηχανή. Η Cyber-Shot θα καταγράψει πανοραμικές εικόνες στην απίστευτη ανάλυση 10480x4096!

Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές έχουν άμεση απόκριση στις λειτουργίες λήψης, με ταχύτητες που θα περιμένατε από μια DSLR. Η αυτόματη εστίαση (high-speed autofocus), «κλειδώνει» επάνω στο θέμα σας σε χρόνους της τάξης του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, επιτρέποντάς σας να απαθανατίσετε με ευκολία και τις πλέον φευγαλέες στιγμές.

Άλλη μια λειτουργία που θυμίζει μηχανές DSLR είναι το Background Defocus. Η HX100V και η HX9V μπορούν να συνδυάσουν αυτόματα δύο συνεχόμενα καρέ με διαφορετική ρύθμιση εστίασης με πατημένο το κουμπί του κλείστρου. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα επαγγελματικού επιπέδου με τέλεια εστιασμένα τα αντικείμενα στο πρώτο πλάνο και ένα ελαφρώς θολωμένο φόντο.

Παρά τις εξελιγμένες τους δυνατότητες και τα δύο μοντέλα της σειράς H είναι εύκολα στο χειρισμό τους. Η λειτουργία Automode αναγνωρίζει μια ευρεία γκάμα συνθηκών λήψης, προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις και εκτελεί λήψη ριπής υψηλής ταχύτητας πολλαπλών καρέ όπως θα απαιτούσαν π.χ. συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα καρέ συνδυάζονται αυτόματα μέσα στη μηχανή και το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα με τέλεια έκθεση και χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όλες τις συνθήκες φωτογράφισης ακόμη και με χαμηλό φωτισμό, χωρίς τη χρήση φλας.

Ιδανικά για ταξίδια, διακοπές και όχι μόνο και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια εξελιγμένη λειτουργία GPS/Πυξίδας η οποία καταγράφει την ακριβή θέση αλλά και τη διεύθυνση της λήψης. Δείτε το αποτέλεσμα μετά τη φωτογράφιση, σε online χάρτες, σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Η Cyber-Shot HX100V διαθέτει επίσης ένα χειροκίνητο ρυθμιστικό δακτύλιο, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίζετε, ανάλογα με την επιθυμία σας, την εστίαση ή το zoom, ιδανικό για εφαρμογές φωτογράφισης macro, όπου η εστίαση μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια ενώ ελέγχετε ένα τμήμα της εικόνας σε μεγέθυνση.

Νέα αξεσουάρ για τις Cyber-Shot

Υπάρχει μια σειρά από κομψές θήκες μεταφοράς για τις HX100V και HX9V, σε απομίμηση δέρματος, για να διαλέξετε τη δική σας. Ο ειδικός σχεδιασμός τους επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στη μηχανή, ενώ αποτρέπει και στα δύο μοντέλα την ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή με τη λειτουργία GPS/Compass.

Nέες κάρτες μνήμης SDHC

Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-Shot είναι συμβατά με τη σειρά υψηλής ποιότητας καρτών μνήμης SDHC της Sony, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ιδανικό συμπλήρωμα για τη δική σας Cyber-Shot, είναι επίσης άριστη επιλογή για φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και κάθε τύπου συσκευή άλλων κατασκευαστών, που είναι συμβατή με κάρτες SD/SDHC. Η προσιτή σειρά Essential Series και η Experience Series συμπληρώνεται από τη ναυαρχίδα της γκάμας, τη σειρά Expert Series (Class10), για φωτογράφους που απαιτούν την κορυφαία χωρητικότητα και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Προσωπική, ασφαλής online διανομή αρχείων με το PersonalSpace

Το PersonalSpace είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία της Sony, η οποία σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα και με ασφάλεια φωτογραφίες και βίντεο που τραβήξατε με τη δική σας Cyber-Shot. Ανεβάστε τα αρχεία σας από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, με το λογισμικό Picture Motion Browser το οποίο παρέχεται μαζί με την Cyber-Shot, ή χρησιμοποιώντας το προ-εγκατεστημένο λογισμικό PMB Portable. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο θα σταλεί από ένα ενσωματωμένο link εξασφαλίζει ότι τις φωτογραφίες σας θα τις δουν μόνον οι φίλοι ή συγγενείς που έχετε προσκαλέσει και κανείς άλλος. Μπορείτε επίσης να δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που μοιράζεστε μέσω του Personal Space σε οποιοδήποτε smartphone με λειτουργικό Android, όπως το Xperia της Sony Ericsson, ή το iPhone, μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Android Market και App Store. Οι κάτοχοι του Xperia μπορούν επίσης να μεταφορτώσουν απευθείας εικόνες στο δικό τους Personal Space από το smartphone.

Οι Cyber-shot HX100V και HX9V θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Απρίλιο του 2011.

Τεχνικές προδιαγραφές Cyber-Shot HX100V & HX9V

Χαρακτηριστικά DSC-HX100V DSC-HX9V
Ενεργά Pixel Περίπου 16.2 Megapixel
Περίπου 16.2 Megapixel
Αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS 7,77mm (τύπου1/2.3) Exmor R CMOS 7,77mm (τύπου1/2.3)
Επεξεργαστής BIONZ BIONZ
Φακός CarlZeiss VarioSonnar
Sony Glens
Zoom 30x (οπτικό) / ευρυγώνια λήψη 27mm 16x (οπτικό) / ευρυγώνια λήψη 24mm
ISO 3200 3200
Λειτουργία Sweep Panorama Ναι Ναι
Λειτουργία Sweep Multi Angle Ναι Ναι
Μέγεθος οθόνης LCD 7,5cm. (3.0) 7,5cm. (3.0)
Διάρκεια μπαταρίας 205 λεπτά (410λήψεις) Μέτρηση κατά πρότυπο CIPA με την οθόνη LCD ενεργοποιημένη 150 λεπτά (300λήψεις) Μέτρηση κατά πρότυπο CIPA με την οθόνη LCD ενεργοποιημένη
Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot ActiveMode Optical SteadyShot Active Mode
Εγγραφή βίντεο HD 1080p movie MPEG-4 HD 1080p movie MPEG-4
Εσωτερική μνήμη Περίπου 19MB Περίπου 19MB
Διαστάσεις κατά προσέγγιση Μ xΥ x Β (mm) 121,6x 86,6x 93,1 104,8x 59,0x 33,9
Βάρος (μόνο «σώμα», χωρίς κάρτα μνήμης και μπαταρία) Περίπου 525 γρ. Περίπου 215 γρ.
Διαθέσιμα χρώματα Μαύρο Μαύρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 


02/02/2011 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;