Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ΟΤΕ TVΣε φάση full testing για τη μετάδοση συμβατικού και HD περιεχομένου βρίσκεται η πλατφόρμα δορυφορικής τηλεόρασης του ΟΤΕ, η οποία είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει εμπορικά εντός του Φεβρουαρίου. Η ΟΤΕ TV θα στηρίζεται στην υποδομή της Hellas Sat, καθώς ως γνωστόν, πριν λίγο καιρό, η άδεια δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών που κατείχε η θυγατρική της Hellas Sat, πέρασε στα χέρια του ΟΤΕ. Η μεταβίβαση εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 1958/20-12-2010).

Με βάση την άδεια 15ετούς διάρκειας που έχει λάβει ο ΟΤΕ, ο επιτρεπόμενος συνολικός χρόνος παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών ορίζεται σε χίλιες τριακόσιες ενενήντα δύο ώρες για κάθε ημέρα.

Στη δοκιμή της πλατφόρμας συμμετέχει ένας μικρός αριθμός στελεχών του ΟΤΕ, αλλά και παρόχων περιεχομένου. Όσον αφορά το τελευταίο, ο ΟΤΕ κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για τις συνεργασίες, αν και είναι λογικό ως βάση να χρησιμοποιηθούν οι συνεργασίες που έχει υπογράψει ήδη στο πλαίσιο του Conn-X TV. Η εν λόγω πλατφόρμα IPTV του ΟΤΕ έχει ήδη αρκετές συμφωνίες με παρόχους περιεχομένου (π.χ. Fox, Universal, ESPN, Disney) αν και τα δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδας που απέκτησε τελευταία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μεγέθυνση της πελατειακής του βάσης, η οποία στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2010 ξεπέρασαν τους 40.000, σε σχέση με 16.000 στο τέλος του 2009.

Το πότε θα βγει στον αέρα το OTE TV δεν είναι ακόμη σίγουρο. Απομένει η ολοκλήρωση της δοκιμαστικής διαδικασίας, η επίσημη υπογραφή της άδειας, αλλά και η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για το λανσάρισμά του μιας και οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Με την κίνηση αυτή, ο ΟΤΕ θα παίζει σε διπλό ταμπλό καθώς θα μπορεί να εκπέμπει τηλεοπτικό περιεχόμενο τόσο μέσω δορυφορικής πλατφόρμας όσο και μέσω web. Κι ενώ ο ΟΤΕ περνά από τον web στο δορυφόρο, η Forthnet επιχειρεί το αντίστροφο. Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες κινήσεις της Nova για τη μετάδοση δημοφιλούς τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω web. Συγκεκριμένα η Forthnet ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι οι συνδρομητές broadband υπηρεσιών της θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος μέσω live streaming από την ιστοσελίδα NovaSports.gr. Επίσης, η εταιρεία υπέγραψε εμπορική συμφωνία με το Woop.gr για τα δικαιώματα μετάδοσης μέσω live streaming των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος του Ολυμπιακού.

 

07/02/2011 - Γιάννης Μπόθος / neo.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;