Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Eric Schmidt | Mobile World Congress 2011

Για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Google να πείσει την Nokia να συνεργαστούν αλλά και γενικότερα για το λειτουργικό σύστημα Android, μίλησε από το βήμα του Mobile World Congress ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή των Windows Phone 7 από την Nokia, απάντησε πως η εταιρεία του θα ήθελε παρά πολύ η επιλογή της Nokia να είναι το Android και πως οι διαπραγματεύσεις που έγιναν με την φιλανδική εταιρεία ήταν εντατικές αλλά και απόρρητες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης της Nokia στο μέλλον, αλλά διευκρίνισε πως αυτό θα αποτελεί θεμελιώδη στροφή της εταιρείας.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Στίβεν Έλοπ, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Microsoft, δήλωσε πως αν η εταιρεία του προχωρούσε με την επιλογή του Android τότε η αγορά θα μετατρέπονταν σε ένα ολιγοπώλιο με δύο παίκτες: την Apple και το Android. Έτσι προτίμησε μία κούρσα τριών αλόγων -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- ενώ συμπλήρωσε πως η συνεργασία με την Microsoft θα αποδώσει μεγαλύτερο μερίδιο κερδών από υπηρεσίες.

Ο Σμιντ εστίασε στις κατευθύνσεις, τις τάσεις στον χώρο των smartphones: το cloud computing που είναι ήδη παρόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στις κινητές συσκευές και την αύξηση των ταχυτήτων στα δίκτυα κινητής πρόσβασης. Σημείωσε πως σχεδόν το 98% των δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέρουν πρόσβαση της τάξης του mbps ενώ δήλωσε πως ο σημαντικός παράγοντας σχετικά με το LTE είναι ότι θα μπορεί να δώσει ευκαιρίες για εφαρμογές που προς το παρόν μπορούμε μόνο να φανταστούμε. Μία από αυτές τις νέες εφαρμογές είναι το Movie Studio, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Έρικ Σμιντ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google έκανε μία αναφορά στα 120 εκατομμύρια ενεργών χρηστών Chrome ενώ για το YouTube υπογράμμισε πως κάθε λεπτό ανεβαίνουν 35 λεπτά βίντεο και τα έσοδα της ιστοσελίδας διπλασιάστηκαν μέσα στο 2010.

Ο Έρικ Σμιντ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετική με τη διαφοροποίηση των εκδόσεων του Android για tablets και κινητά.

 

16/02/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγή από computerworld.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;