Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

For sale, slow broadband...

Πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας ISPreview.co.uk απέδειξε πως τα σπίτια που έχουν ικανοποιητική ευρυζωνική πρόσβαση ενδέχεται να αυξάνουν την τιμή πώλησης τους. Συγκεκριμένα το 69% των ερωτηθέντων ευρυζωνικών χρηστών απάντησε πως θα αποθαρρύνονταν να αγοράσει ένα σπίτι που δεν έχει γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν μεγαλύτερο τίμημα αν η πρόσβαση στην νέα κατοικία είναι γρηγορότερη από την πρόσβαση στην τωρινή τους οικία.

Η ευρυζωνική πρόσβαση για το 74% των ερωτηθέντων είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας, κάτι που καταδεικνύει την ολοένα για αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνική πρόσβαση. Μόλις το 2% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν πως η ευρυζωνική πρόσβαση δεν είναι καθόλου σημαντική.

"Τα ακίνητα εκείνα που μπορούν να προσφέρουν γρήγορες συνδέσεις και ειδικά συνδέσεις μέσω δικτύων νέας γενιάς, είναι πολύ πιθανό να αυξήσουν σημαντικά την αξία πώλησης τους και να γίνουν πιο ελκυστικά στους χρήστες του διαδικτύου", δήλωσε ο Μαρκ Τζάκσον από το ISPreview.co.uk.

"Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν προφανείς συνέπειες για σπίτια που είναι σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές, δηλαδή είναι που το φαινόμενο των χαμηλών ταχυτήτων πρόσβασης είναι σύνηθες λόγω των μεγάλων αποστάσεων από το τοπικό τηλεπικοινωνιακό κέντρο."

Να σημειωθεί πως το δείγμα ήταν 733 ερωτηθέντες, επισκέπτες της ιστοσελίδας.

 

15/02/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγές από Broadband-News και ISPreview

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;