Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Personal Blocklist (by Google)

Η Google κυκλοφόρησε το Personal Blocklist extension για τον Chrome, στο Chrome Web Store, το οποίο είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Τούρκικα.

Ο σκοπός του γίγαντα των αναζητήσεων, είναι να αντιμετωπίσει τις φάρμες περιεχομένου (content farms) που δεν είναι τίποτε άλλο από σελίδες με ρηχό ή χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο. Με την κυκλοφορία αυτού του extension η εταιρία θα λαμβάνει πλέον δεδομένα με τη μορφή εξειδικευμένου feedback, από χρήστες, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί στους αλγορίθμους της.

Ακολουθεί η επίσημη περιγραφή του extension:

Το Personal Blocklist extension θα στέλνει στη Google τις μεθόδους-πρότυπα που ακολουθούν οι χρήστες στο μπλοκάρισμα ιστοσελίδων. Όταν επιλέγει ο χρήστης να μπλοκάρει ή να ξεμπλοκάρει ένα πρότυπο, το extension θα στέλνει στη Google την διεύθυνση της σελίδας από την οποία μπλοκάρονται ή όχι τα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο extension, θα πρέπει να συμφωνήσετε πως η Google μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα ώστε να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.

Μόλις εγκατασταθεί το extension και αφού ο χρήστης μπλοκάρει κάποια ιστοσελίδα μέσω αυτού, από τότε και στο εξής δεν θα βλέπει αποτελέσματα αναζήτησης της Google από αυτό το domain. Την ίδια στιγμή το extension θα στέλνει αυτόματα τις πληροφορίες της μπλοκαρισμένης ιστοσελίδας στην Google η οποία με τη σειρά της θα μελετήσει τα εισερχόμενα αποτελέσματα και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο μιας κατάταξης με βάση αυτά τα δεδομένα. Εννοείται φυσικά πως ο χρήστης μπορεί να αναιρέσει κάποιο μπλοκάρισμα πατώντας πάνω στο "undo" link στο κάτω μέρος των αποτελεσμάτων. Μπορεί επίσης να επεξεργαστεί τη λίστα των μπλοκαρισμένων σελίδων, πατώντας πάνω στην εικόνα που βρίσκεται πάνω δεξιά στο παράθυρο του Chrome.

 

16/02/2011 - BlindG / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;