Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

dell logo

Σταθερά πάνω από το 10% κινούνται τα μερίδια αγοράς της Dell στην Ελλάδα, όσον αφορά στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές. Τα στελέχη της εταιρείας θέτουν πλέον ως στόχο αφενός να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στην ελληνική αγορά και αφετέρου να επεκταθούν σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) και τα tablets.

Η εξαιρετική πορεία της ελληνικής ομάδας ήταν άλλωστε και ο λόγος που η επικεφαλής της, Πέγκυ Αντωνάκου, ανέλαβε πρόσφατα γενική διευθύντρια για τον τομέα των συστημάτων που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις για ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οπως σημείωσε η κ. Αντωνάκου, σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, η Dell κατάφερε να πετύχει τον αρχικό στόχο της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, και στο εξής θα επιδιώξει αφενός να σταθεροποιηθεί και αφετέρου να βελτιώσει περαιτέρω τις πωλήσεις της σε τεμάχια χρόνο με το χρόνο. Οσον αφορά στους λόγους της επιτυχίας, τα βασικότερα στοιχεία ήταν οι δυνατότητες προσωποποίησης των προϊόντων της, ώστε να απευθύνονται στις αισθητικές και τεχνικές ανάγκες των καταναλωτών, και η σιγουριά που εμπνέει το όνομα της εταιρείας μετά την πώληση, όπου σύμφωνα με έρευνα της ίδιας της Dell το συνολικό ποσοστό ικανοποίησης από τις υπηρεσίες Dell στην Ελλάδα αγγίζει το 97%, τα καινοτόμα προϊόντα.

Νέες κατηγορίες
Στα πλάνα της Dell, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής παγκοσμίως, για το 2011 είναι να δώσει έμφαση και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, στις οποίες δεν είχε παρουσία στην ελληνική αγορά μέχρι τώρα.

«Διαθέτουμε πλέον μία πλήρη γκάμα προϊόντων, που καλύπτει όλα τα στρώματα της αγοράς», σημείωσε η κ. Αντωνάκου. Ειδικότερα, εκτός από τις γνωστές σειρές προϊόντων φορητών και επιτραπέζιων συστημάτων Inspiron, XPS, Alienware και Vostro, μέσα στο 2011 θα δούμε το Streak - mini 5 (smart-phone με οθόνη 5 ιντσών, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων), το Streak 7, το πρώτο tablet PC της εταιρείας με οθόνη 7 ιντσών και βασισμένο στο Google Android, και το Inspiron Duo, ένα καινοτομικό netbook που μπορεί να μετατραπεί και σε tablet, και βέβαια αρκετά ακόμα προϊόντα που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Σε αυτά που θα δούμε άμεσα περιλαμβάνεται η νέα σειρά Inspiron που απευθύνεται στα μεσαία στρώματα, ενώ εντυπωσιακό είναι το νέο Vostro V130 με οθόνη 13 ιντσών που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο από στελέχη μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες.

Υπηρεσίες
Ταυτόχρονα, από τα τέλη Απριλίου, η εταιρεία θα ξεκινήσει το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας (SWITCH), που θα επιτρέπει τη δυνατότητα αλλαγής καλυμμάτων στα notebooks της σειράς Inspiron, προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μέσα από μία πλούσια γκάμα διαθέσιμων σχεδίων, αλλά και να δημιουργήσει το δικό του σχέδιο.Επιπλέον, η Dell θα εισάγει και την υπηρεσία Dell Stage, μέσω της οποίας θα επιτρέπεται καλύτερη διαχείριση των μουσικών και φωτογραφικών αρχείων του χρήστη σε όλες τις Android και Windows συσκευές Dell ενός καταναλωτή.

 

05/03/2011 - Δημήτρης Μάλλας / imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;