Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το βράδυ της Τρίτης, η ομάδα ανάπτυξης του Android ανακάλυψε ότι υπήρχαν αρκετές κακόβουλες εφαρμογές στο Android Market. Μετά από το περιστατικό, οι εν λόγω εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το Market. Σύμφωνα με την Google, οι εφαρμογές αυτές εκμεταλλεύτηκαν γνωστά κενά ασφαλείας τα οποία δεν επηρεάζουν εκδόσεις λειτουργικού 2.2.2 ή νεότερες.

Back Droids

Όσον αφορά τις συσκευές που επηρεάστηκαν, η ομάδα πιστεύει ότι η μόνη πληροφορία που διέρρευσε στους προγραμματιστές των κακόβουλων εφαρμογών ήταν το IMEI / IMSI, ο οποίος είναι ένας μοναδικός αριθμός ανά συσκευή ο οποίο χρησιμοποιείται ώστε να αναγνωριστεί η συσκευή και η έκδοση του λειτουργικού Android που τρέχει.

Για να προστατεύσει τους χρήστες η ομάδα της Google προέβη στα εξής:

  • Αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες εφαρμογές από το Android Market και πάγωσαν οι λογαριασμοί των developers που ανέπτυξαν τέτοιου είδους εφαρμογές αφού τους γνωστοποιήθηκαν οι νομικές κυρώσεις
  • Αφαιρούνται εξ' αποστάσεως οι εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν στις συσκευές. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Google ώστε να προστατεύσει τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις
  • Κυκλοφόρησε ένα update ασφαλείας του Android Market των συσκευών οι οποίες χτυπήθηκαν το οποίο "αναιρεί" τα exploits ώστε να αποφευχθεί η διαρροή άλλων πληροφοριών στους εισβολείς
  • Εφαρμόστηκαν νέα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπεί η μελλοντική εκμετάλλευση ενδεχόμενων exploits από κακόβουλες εφαρμογές.

H ομάδα ανάπτυξης ενθαρρύνει τους χρήστες να διαβάζουν πάντα την λίστα των δικαιωμάτων που δίδονται σε κάθε εφαρμογή κατά την εγκατάσταση της.

Τέλος, όποιος έχει επηρεαστεί από τις κακόβουλες εφαρμογές μπορεί να στείλει mail στο android-market-support@google.com τις επόμενες 72 ώρες ώστε να εξεταστεί η περίπτωση του.

 

06/03/2011 - mouse potato / adslgr.com mε πηγή από googlemobile.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;