Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Από την Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, Master Affiliate του Linux Professional Institute στην Ελλάδα

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, Master Affiliate του Linux Professional Institute στην Ελλάδα, ανακοινώνει την διοργάνωση των πρώτων εξετάσεων, LPI Exam Lab, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 στο Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης, Παπαναστασίου 18, Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνική Κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα που πραγματοποιείται ένα LPI Exam Lab από ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος εκπροσωπεί και επίσημα το Linux Professional Institute στη χώρα.

Το GreekLUG προσδίδει μεγάλη σημασία στην τεχνική κατάρτιση των μελών της Ελληνικής Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και την διάδοση της εξειδικευμένης γνώσης για το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux. Γι' αυτό το λόγο, ως εκπρόσωπος του LPI στην Ελλάδα, ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την εμβάθυνση στο Ελεύθερο Λογισμικό μέσω σειρών εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων και δημιουργίας του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι ήδη υπάρχουσες σειρές μαθημάτων και σεμιναρίων αλλά και καινούργιες που θα αφορούν αποκλειστικά την απόκτηση γνώσεων για την απόκτηση των πιστοποιήσεων του Linux Professional Institute.

Γενικές Πληροφορίες

Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο Exam Lab είναι απαραίτητη η συμμετοχή στη σειρά μαθημάτων προετοιμασίας που διοργανώνει ο GreekLUG. Τα μαθήματα καθώς και το Exam Lab θα αφορούν την πιστοποίηση LPIC-1 και πιο συγκεκριμένα τη Βαθμίδα 101. Εν ευθέτω χρόνο θα υπάρξει δεύτερη σειρά δραστηριοτήτων σχετικά με τη Βαθμίδα 102.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι €180 και περιλαμβάνει:

  • €100 κόστος συμμετοχής στα μαθήματα του GreekLUG
  • €80 κόστος εξετάσεων

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ δικαιούνται 50% έκπτωση στην συνολική αυτή τιμή. Πληροφορίες σχετικά με την ύλη μελέτης της εξέτασης μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα του web portal του LPI Greece.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων από τους υποψηφίους που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες για τα μαθήματα

Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης και θα έχουν ως αντικείμενο τις τέσσερις ενότητες της Βαθμίδας 101:

101 Αρχιτεκτονική συστήματος
102 Εγκατάσταση GNU/Linux και Διαχείριση Πακέτων
103 Εντολές GNU και Unix
104 Συσκευές, Συστήματα Αρχείων GNU/Linux, Filesystem Hierarchy Standard

Οι ημέρες των μαθημάτων, των οποίων η διάρκεια θα είναι μια ώρα / ενότητα θα είναι:
LPIC-1, Βαθμίδα 101: Ενότητες 101 και 102: Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
LPIC-1, Βαθμίδα 101: Ενότητες 103 και 104: Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι ώρες των μαθημάτων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Πληροφορίες για τις εξετάσεις
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη φόρμα απόκτησης LPI ID ώστε να λάβουν ένα μοναδικό LPI ID (όσοι δεν έχουν ήδη). Προσοχή: Χωρίς την δήλωση αυτή δε μπορεί κανείς να δώσει εξετάσεις.

Επίσης θα πρέπει να συμπληρωθεί η φόρμα του LPI Greece (απαιτείται εγγραφή) παρέχοντας ορισμένα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην άρτια διοργάνωση του εξεταστικού event. Για το σκοπό αυτό πρέπει να κάνετε εγγραφή στη σελίδα του LPI Greece στο Χώρο Μελών και αφού παραλάβετε την επιβεβαίωση εγγραφή σας, να εισέλθετε στην ιστοσελίδα και να κάνετε Υποβολή Ενδιαφέροντος από τις Επιλογές Υποψηφίων.

Στις εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους πρόσφατη αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό κυβερνητικό έγγραφο.

Τρόποι πληρωμής
Η πληρωμή του συνολικού ποσού για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

Για το πρώτο Exam Lab η πληρωμή γίνεται τοις μετρητοίς κατά την προσέλευση στο πρώτο μάθημα. Για τα επόμενα Exam Labs θα ληφθεί πρόνοια για την πληρωμή και με άλλους τρόπους (μέσω πιστωτικής κάρτας, paypal κλπ).

Η πιστοποίηση Linux Professional Institute Certification
Χωρίζεται σε τρία βασικά επίπεδα:

LPIC-1: Junior Level Linux Professional
LPIC-2: Advanced Level Linux Professional
LPIC-3: Senior Level Linux Professional

Το LPIC-1: Junior Level Linux Professional δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το αποκτήσει να αποδείξει πως έχει ανώτερη γνώση του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux, πως είναι σε θέση να διαχειριστεί και να συντηρήσει ατομικούς εξυπηρετητές και υπολογιστές γραφείου. Επίσης αποδεικνύει πως έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να φέρει εις πέρας καθήκοντα διαχείρισης συστημάτων και δικτύων, ανάπτυξης λογισμικού, system integration και άλλα.

To LPIC-2: Advanced Level Linux Professional δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το αποκτήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα ή σε μια ομάδα άλλων χαμηλού η προχωρημένου επιπέδου επαγγελματίες για τη συντήρηση και διαχείριση μεγάλων εταιρικών υποδομών. Η πιστοποίηση αυτή δείχνει πως ο επαγγελματίας GNU/Linux έχει μια ευρεία βάση γνώσεων για τις υπηρεσίες δικτύου καθώς και δεξιότητες υψηλού επιπέδου στη διαχείριση και την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων.

To LPIC-3: Senior Level Linux Professional δίνει τη δυνατότητα της μεμονωμένης ή ομαδικής εργασίας για τη συντήρηση και διαχείριση μεγάλων και ποικίλων δικτύων. Εξετάζονται ειδικές γνώσεις και περιλαμβάνονται στάδια εξειδίκευσης για όλους τους τομείς δραστηριότητας σε εταιρικά δίκτυα, όπως ασφάλεια, εικονικοποίηση, ενσωμάτωση σε κεντρικές υπηρεσίες, υψηλή διαθεσιμότητα κ.α. Οι κάτοχοι του LPIC-3 θα είναι σε θέση να πιστοποιήσουν πολύ εξειδικευμένες δεξιότητες σε μία ή περισσότερες περιοχές επαγγελματικής δραστηριότητας όπως αρχιτεκτονική συστημάτων ή δικτύων, εκπαιδευτές, διοίκηση ομάδας κ.α.

To Linux Professional Institute αποτελεί τον ηγέτη στον τομέα των πιστοποιήσεων και έχει αντιπροσώπους σε πολλές χώρες σε όλες τις ηπείρους. Από τον Οκτώβριο του 2010 το Linux Professional Institute αντιπροσωπεύεται πλέον με Master Affiliate και στην Ελλάδα, την Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.

Ο οργανισμός αυτός με την επίσημη ονομασία Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και την ξενική ονομασία Greek L.U.G. - Greek Linux User Group ο οποίος είναι αναγνωρισμένη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση/Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, από το Ελληνικό Κράτος αναλαμβάνει την πλήρη εκπροσώπηση του LPI στην Ελλάδα καθώς και τη δημιουργία των υποδομών για την προώθηση της πιστοποίησης LPIC στη χώρα αυτή. Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ είναι επίσης συνεργαζόμενος οργανισμός του Free Software Foundation Europe, του ομοθυγατρικού οργανισμού του Free Software Foundation. Στα πλαίσια αυτά έχει λάβει και από τον ιδρυτή και πρόεδρο του Free Software Foundation, Richard Stallman την ονομασία GNU Greece.

 

10/03/2011 - lpi.greeklug.gr / tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;