Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τη δυνατότητα εξαίρεσης συγκεκριμένων ιστοχώρων από τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης πρόσθεσε η Google. Συγκεκριμένα, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα επιλογή “Cached” (αποθηκευμένη σελίδα) που εμφανίζεται σε κάθε αποτέλεσμα, προστίθεται ένα νέο link που παραπέμπει στο μπλοκάρισμα όλων των αποτελεσμάτων από το συγκεκριμένο domain.

https://lh3.googleusercontent.com/-i7MLzBDTG2I/TXkda-y2HWI/AAAAAAAAHp0/4l5iXF55GyU/block_matt_option.png

Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα επιβεβαίωσης όπου περιλαμβάνεται και η επιλογή αναίρεσης της ενέργειας. Ενώ όμως η επιλογή εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως του αν είναι συνδεδεμένοι ή όχι με τον Google λογαριασμό τους, η σύνδεση είναι, προφανώς, απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ενέργειας.

https://lh6.googleusercontent.com/-lqVH6eKqoH0/TXkdZx_xN-I/AAAAAAAAHpw/iNJz_vS5Ew4/blocked_matt.png

Από τη στιγμή που πραγματοποιηθεί η εξαίρεση, τα αποτελέσματα από το αποκλεισμένο domain θα πάψουν να εμφανίζονται στις αναζητήσεις του χρήστη. Αντ’ αυτού, θα εμφανίζεται στην κορυφή ή το τέλος της σελίδας των αποτελεσμάτων (ανάλογα με το πόσο ψηλά θα εμφανιζόταν ο αποκλεισμένος ιστοχώρος) ένδειξη ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση περιλαμβάνει αποτελέσματα από domains που έχουν μπλοκαριστεί, ώστε ο χρήστης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναιρέσει την επιλογή του.

https://lh6.googleusercontent.com/-XVWKxLU1iuE/TXkdZG8Qh3I/AAAAAAAAHps/EQesNfX5nV0/matt_reminder.png

Η επιλογή διαχείρισης των αποκλεισμένων ιστοχώρων έχει προστεθεί στη σελίδα ρυθμίσεων των προτιμήσεων του χρήστη. Εκεί μπορεί να αναιρέσει κάποιο προηγούμενο μπλοκάρισμα ή να προσθέσει απευθείας ένα domain, δηλώνοντας, προαιρετικά την αιτία του αποκλεισμού. Ο μέγιστος αριθμός ιστοχώρων που μπορεί κανείς να αποκλείσει φτάνει τα 500.

https://lh6.googleusercontent.com/-vQpgMftkoeM/TXkdYB-cZyI/AAAAAAAAHpo/5B-6RDWHviA/Manage+Blocked+Sites.pngΠρος το παρόν, το μπλοκάρισμα ενός ιστοχώρου από τους χρήστες δεν επηρεάζει την γενικότερη αξιολόγησή του (Page Rank) στα αποτελέσματα αναζήτησης, παρόλα αυτά, η Google θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το λάβει μελλοντικά υπόψη.

Το νέο χαρακτηριστικό έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται στους χρήστες της αγγλικής έκδοσης της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιούν Chrome 9+, Internet Explorer 8+ και Firefox 3.5+. Η επέκτασή της σε περισσότερες γλώσσες, περιοχές και browsers αναμένεται σύντομα.

 

12/03/2011 - gsarig / insomnia.gr με πηγή από googleblog.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;