Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hacked cellebrities

Κοντά στην εξάρθρωση ενός δικτύου που υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες και γυµνές φωτογραφίες από τους υπολογιστές και τα έξυπνα τηλέφωνα διασηµοτήτων του Χόλιγουντ, πριν τις δηµοσιεύσει στο Ιντερνετ, φέρεται να βρίσκεται το FBI.

Σύµφωνα µε τη βρετανική «Independent», κάπου 50 ηθοποιοί και µουσικοί, όλοι γυναίκες, έχουν µπει στο στόχαστρο –ανάµεσά τους και «πρώτα ονόµατα», όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Τζέσικα Αλµπα και η Μίλι Σάιρους, αλλά και λιγότερο γνωστές διεθνώς καλλιτέχνιδες, όπως η Μπάζι Φίλιπς, η Εµα Κόλφιλντ, η Αντισον Τίµλιν και η Ρενέ Ολστεντ.

Η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασµένη εβδοµάδα, όταν η ηθοποιός Βανέσα Χάτζενς συναντήθηκε µε πράκτορες του FBI προκειµένου να συζητήσει την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών και φωτογραφιών από τον λογαριασµό της στο Gmail. «Η Βανέσα είναι πολύ ταραγµένη και θυµωµένη που συνεχίζουν να εµφανίζονται αυτές οι παλιές φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν πριν από χρόνια», δήλωσε ο δικηγόρος της. Εκτοτε, αποκαλύφθηκε πως κάποιος έκλεψε µια γυµνή φωτογραφία και από το iPhone της 26χρονης Γιόχανσον.

Η ιστοσελίδα TMZ.com, όµως, υποστηρίζει τώρα πως στο στόχαστρο του δικτύου των χάκερς έχουν επίσης µπει πολιτικοί και σταρ του αθλητισµού. «Οι κυβερνοαπατεώνες έχουν επί του παρόντος στα χέρια τους 100 ενεργές ηλεκτρονικές διευθύνσεις σελέµπριτι, πολιτικών και αθλητών», ανέφερε. «Δεν γνωρίζουµε την ταυτότητα αυτών των αθλητών ή των πολιτικών, είναι όµως όλοι πολύ γνωστοί», δήλωσε στην ιστοσελίδα ανώνυµη πηγή. Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν υποκλαπεί προτάθηκαν σε ενδιαφερόµενες ιστοσελίδες έναντι χρηµάτων –βασικό κίνητρο των χάκερς, εντούτοις, φαίνεται να ήταν το επονοµαζόµενο «thrill», η «συγκίνηση» την οποία τους προσφέρει η υποκλοπή των προσωπικών λογαριασµών διάσηµων ανθρώπων.

Τον Δεκέµβριο είχαν ανεβεί στο ίντερνετ ηµίγυµνες φωτογραφίες της Κριστίνα Αγκιλέρα –εκπρόσωπός της είχε δηλώσει πως «είχαν περιέλθει παράνοµα στα χέρια χάκερ». Και την περασµένη χρονιά γερµανοί ερευνητές είχαν κατηγορήσει ένα ζευγάρι χάκερ ότι παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς λογαριασµούς τραγουδιστών, ανάµεσά τους η Λέιντι Γκάγκα και ο Τζάστιν Τίµπερλεϊκ, αρπάζοντας φωτογραφίες, οικονοµικά στοιχεία και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

 

22/03/2011 - Κίττυ Ξενάκη / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;