Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

easier iphone at&t tethering

Tην δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου ως modem σε υπολογιστή προσπαθεί να εμποδίσει και να τερματίσει η αμερικανική AT&T. Αν και η χρήση του προπληρωμένου όγκου δεδομένων σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας μέσω tethering (σύνδεσης κινητού-υπολογιστή) δεν είναι δυνατή στις συσκευές της εταιρείας, αρκετοί χρήστες παρακάμπτουν την απαγόρευση μέσω jailbreaks σε iOS (iPhone/iPad) ή Android συσκευές και χρησιμοποιώντας το κινητό ως modem συνδέονται από τον υπολογιστή τους στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία εντόπισε τους χρήστες αυτούς και τους απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

"Έχουμε διαπιστώσει πως το πακέτο των υπηρεσιών που λαμβάνατε χρειάζεται ανανέωση. Χρησιμοποιείτε την λειτουργία tethering αλλά δεν είστε εγγεγραμμένους σε αυτήν την υπηρεσία", γράφει το email της εταιρείας προσπαθώντας έτσι να διαχωρίσει την χρήση κινητής πρόσβασης από το τηλέφωνο και πρόσβασης στο διαδίκτυο με την χρήση του κινητού ως modem.

Η ΑΤ&Τ διαθέτει την δυνατότητα tethering ως ξεχωριστό πακέτο με την ονομασία "DataPro 4GB for Smartphone Tethering plan" και ως εκ τούτου προειδοποιεί τους πελάτες της πως αν δεν εγγραφούν από μόνοι τους στην υπηρεσία θα τους μεταφέρει αυτομάτως:

"Αν δεν λάβουμε απάντηση από εσάς, θα προσθέσουμε στο συμβόλαιο σας αυτόματα το πακέτο DataPro 4GB στις 27 Μαρτίου 2011", τονίζεται στην επιστολή. "Σε περίπτωση που σταματήσετε το tethering, δεν θα υπάρξουν χρεώσεις ή αλλαγές στο συμβόλαιο σας."

Οι χρεώσεις για το πακέτο αυτό είναι οι ακόλουθες:

  • 45 δολάρια/μήνα για τα 4GB και την δυνατότητα tethering
  • 10 δολάρια για κάθε επιπλέον GB

Για μία ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια η διαμάχη μεταξύ εκείνων που ισχυρίζονται πως οι εταιρείες έχουν δικαίωμα να ορίζουν τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους διαθέτουν τις υπηρεσίες τους και εκείνων που πιστεύουν πως ο χρήστης είναι εκείνος που αποφασίζει για το πως θα χειριστεί μία υπηρεσία την οποία πληρώνει ούτως ή άλλως.

 

20/03/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγή από theregister.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;