( 0 ψήφοι )

Amazon Cloud Player

Μία online μουσική υπηρεσία, την Amazon Cloud Player, η οποία επιτρέπει σε χρήστες να ανεβάζουν online τραγούδια, τα οποία θα μπορούν να παίξουν σε ποικιλία συσκευών αποκάλυψε η Amazon, «προλαβαίνοντας» τους ανταγωνιστές, Apple και Google (που ετοιμάζουν παρεμφερείς υπηρεσίες).

Στον χρήστη παρέχεται αποθηκευτικός χώρος 5Gb (αντιστοιχεί χονδρικά σε 1.200 μουσικά κομμάτια) τον οποίο μπορούν να επεκτείνουν αντι πληρωμής.

Ο Cloud Player δουλεύει με Blackberry, Palm και Android κινητά, αλλά δεν υποστηρίζεται το iOS της Apple. Ο Μπιλ Καρ, αντιπρόεδρος του τμήματος ταινιών και μουσικής της Amazon, είπε πως «οι πελάτες μας είπαν ότι δεν θέλουν να κατεβάζουν μουσική στους υπολογιστές της δουλειάς ή τα τηλέφωνά τους, επειδή βρίσκουν δύσκολη τη μεταφορά της σε άλλες συσκευές».

Αν και υπάρχουν κάποιες μικρές υπηρεσίες που αξιοποιούν τις δυνατότητες του cloud computing («υπολογιστικό νέφος»), όπως τα mSpot και AudioBox, στην περίπτωση της Amazon πρόκειται για την πρώτη φορά που μία μεγάλη εταιρεία του χώρου της τεχνολογίας κάνει είσοδο σε αυτό τον τομέα.

Θεωρείται πως η Apple ετοιμάζεται να εμφανίσει μία «cloud» έκδοση του iTunes, καθώς αγόρασε την online μουσική υπηρεσία Lala το Δεκέμβριο του 2009. Εκτιμάται πως η πρότασή της θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της επαναπροώθησης της πλατφόρμας της, MobileMe.

 

29/03/2011 - kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;