Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

SmartPhone Apps

Η πρωτοκαθεδρία του Android στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ωθεί όλο και περισσότερους προγραμματιστές στη δημιουργία εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα της Google. Ετσι, όπως αναλυτές εκτιμούν, μέχρι το τέλος του έτους το Android Market θα ξεπεράσει σε αριθμό εφαρμογών το App Store της Apple για το iPhone.

«Με βάση τους ρυθμούς  αύξησης του περιεχομένου και  στα δυο on line καταστήματα, περιμένουμε το Android Market να προσφέρει έναν συγκρίσιμο αριθμό εφαρμογών με το App Store για το iPhone, πριν από το τέλος του 2011. Το αμερικάνικο Android Market έχει ήδη ξεπεράσει το αντίστοιχο App Store της Apple σε αριθμό δωρεάν εφαρμογών και εφόσον το Android συνεχίσει να προσελκύει του προγραμματιστές με αυτή την ταχύτητα είναι μάλλον πιθανό να υπερκαλύψει τον κατάλογο της Apple», σημειώνει ο CEO της εταιρείας Distimo (η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση της αγοράς των εφαρμογών), Vincent Hoogsteder.

To App Store της Apple, που πρώτη άνοιξε τη σχετική  αγορά τον Ιούλιο του 2008, αριθμούσε  στα τέλη Ιανουαρίου περισσότερες  από 350.000 εφαρμογές για το iPhone, με τα συνολικά downloads να έχουν  ξεπεράσει τα 10 δισ.!

Εντούτοις, εντελώς  διαφορετική είναι η εικόνα στις ταμπλέτες, όπου η Google δέχεται έντονη κριτική όσον αφορά τον ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό εφαρμογών που είναι εξαρχής σχεδιασμένες για τη έκδοση 3.0 του Android (a.k.a. Honeycomb). Η έκδοση αυτή, που θέλει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των ταμπλετών (όπως η αυξημένη υπολογιστική ισχύ και η μεγαλύτερη οθόνη), «τρέχει» ήδη στο Xoom της Motorola, αν και -σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο GottaBeMobile- μόλις 17 εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για το νέο λειτουργικό περιβάλλον είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Στην ίδια αναφορά σχολιάζεται το γεγονός ότι στο Android Market εμφανίζονται περίπου 50 εφαρμογές ειδικά για την έκδοση 3.0, αλλά οι περισσότερες είναι απλά προσαρμοσμένες στη μεγαλύτερη οθόνη του Xoom.

Εξάλλου, η μέχρι  στιγμής υστέρηση του Android Market, σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για ταμπλέτες, δεν είχε μείνει ασχολίαστη και από τον CEO της Apple, Στιβ Τζομπς, κατά την πρόσφατη παρουσίαση του iPad 2, με την επισήμανση ότι το App Store διαθέτει ήδη 65.000 εφαρμογές ειδικά για το iPad.

 

31/03/2011 - Παναγιώτης Μαρκίδης / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;