Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Evatran Proximity

Σε μία ακόμη επένδυση στον κλάδο των πρωτοποριακών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προχώρησε ο τεχνολογικός κολοσσός Google, ανακοινώνοντας ότι θα εγκαταστήσει ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια.

Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος θα ξεκινήσει σε πειραματικό στάδιο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία παρέχει ήδη στους εργαζομένους της για τη μετακίνησή τους εντός των εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνητα οχήματα χαμηλού κυβισμού, τα οποία ωστόσο φορτίζονταν με τη χρήση πρίζας. Η νέα τεχνολογία Plugless Power έκανε τα εγκαίνιά της το 2009 σε πειραματικό στάδιο, και αναμένεται να τεθεί σε μαζική παραγωγή από την Evatran έως το 2012. Η Evatran δεν έχει παράσχει μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση για το κόστος του συστήματος.

Η Google είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2010 ότι θα προβεί μαζί με την εταιρεία Good Energies σε επενδύσεις πέντε δισ. δολαρίων για τη δημιουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Ατλαντικό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας έως και δύο εκατ. κατοικιών και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2016.

 

24/03/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;