Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

web radio

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ραδιοσταθμούς της Βρετανίας συνασπίστηκαν για την υιοθέτηση νέου συστήματος, που θα επιτρέπει την ακρόαση μέσω του Διαδικτύου.

Η νέα πλατφόρμα UK Radioplayer θα ενώσει πολλούς εμπορικούς ραδιοσταθμούς με το κρατικό BBC, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν οι ακροατές από το Ίντερνετ. Μόλις 3% των χρηστών του Διαδικτύου ακούνε σήμερα ραδιόφωνο μέσω του υπολογιστή τους.

Παρότι οι ραδιοσταθμοί θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, το προηγμένο σύστημα θα επιτρέπει την αλλαγή της κάθε σελίδας, αλλά και την προσαρμογή διαφημίσεων σε αυτή. Μεταξύ των ραδιοσταθμών που συμμετέχουν στο καινοτόμο σχέδιο είναι οι Global, GMG, Bauer Media και UTV Radio, καθώς και το BBC.

Ο διευθυντής προγράμματος του BBC Τιμ Ντέιβι καλωσόρισε την πρωτοβουλία, αν και παραδέχθηκε ότι αυτή έχει ήδη καθυστερήσει υπερβολικά. «Είναι αλήθεια ότι η ραδιοφωνική βιομηχανία υστερεί σε σχέση με την τηλεοπτική σε ότι αφορά την καινοτομία», λέει ο κ.Ντέιβι.

Το σύστημα UK Radioplay αποσκοπεί στην επιβολή μίας κάποιας ομοιομορφίας, που θα βοηθά τους χρήστες, με τις εφαρμογές ραδιοφώνου για τους υπολογιστές να μοιράζονται τα ίδια χειριστήρια, μηχανές αναζήτησης και δυνατότητα απομνημόνευσης των αγαπημένων μουσικών κομματιών ή εκπομπών του κάθε χρήστη. Από τη μεριά τους, οι σταθμοί θα μπορούν να επιλέξουν να μεταδώσουν το πρόγραμμά τους σε χαμηλότερη ποιότητα ήχου, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις του σήματός τους, όπως εξηγεί ο Μάικλ Χιλ, εκτελεστικός διευθυντής της Radioplayer Ltd: «Θέλαμε να επιτρέψουμε στους ραδιοσταθμούς να επιλέγουν μόνοι την ποιότητα μετάδοσης του προγράμματός τους, ώστε οι μικροί σταθμοί να μπορούν να περιορίσουν το κόστος».

Αρχικά, το σύστημα Radioplayer θα απαιτεί λογισμικό Adobe Flash, ενώ λίγο αργότερα αναμένονται τα εγκαίνια συστήματος που θα καλύπτει και τις συσκευές Apple.

 

04/04/2011 - kathimerini.gr με στοιχεία από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;