Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι ιστοσελίδες των απαντήσεων...

Τι καιρό θα κάνει αύριο στον Πειραιά; Στην Λάρισα; Εχει κίνηση αυτή την ώρα στην Τσιμισκή; Πότε γιορτάζουν οι Αλεξάνδρες; Τι ώρα φεύγει απόψε το τρένο για Θεσσαλονίκη; Πώς θα πάω στον πολυκινηµατογράφο του Αµαρουσίου µε τη συγκοινωνία; Πώς λένε το «σ’ αγαπώ» στα λετονικά;

Για όλες τις ερωτήσεις της καθηµερινότητας οι απαντήσεις υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μια σύνδεση στο ίντερνετ και όρεξη για σερφάρισµα είναι αρκετά για να σας προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε στην καθηµερινότητά σας.

Θα βρέξει;
Κανονίζετε εκδροµή για το Σαββατοκύριακο και θέλετε να δείτε τι καιρό θα κάνει; Αρχισαν οι πρώτες ψιχάλες στη γειτονιά σας και πρέπει να ξέρετε αν το βράδυ που θα πάτε σινεµά θα βρέχει στο Μαρούσι; Το Meteo.gr έχει φτιαχτεί για σας. Με αναλυτικές προγνώσεις καιρού για όλες σχεδόν τις πόλεις και περιοχές της χώρας, η ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών γίνεται ο προσωπικός σας µετεωρολόγος, τον οποίο µπορείτε να συµβουλεύεστε όλο το 24ωρο. Ο ιστότοπος παρέχει ενηµέρωση για τα έκτακτα δελτία καιρικών φαινοµένων, παρακολουθείτις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και εµφανίζει αναλυτικό κατάλογο µε τις υψηλότερες και τις χαµηλότερες θερµοκρασίες στη χώρα.

Επίσης: Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το FreeMeteo.com.

Κάποιος γιορτάζει
Πότε γιορτάζει η Νατάσα; Αυτό το Σάββατο ή το επόµενο είναι του Λαζάρου; Αραγε η Μύρνα έχει γιορτή ή γιορτάζει των Αγίων Πάντων; Αν θέλετε να κάνετε δώρο στους φίλους σας ή απλά να τους ευχηθείτε εγκαίρως για την ονοµαστική τους εορτή, επισκεφθείτε το Eortologio.gr. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάσει ονόµατος, εισάγοντας στο πεδίο αναζήτησης εκείνο που σας ενδιαφέρει, ή βάσει ηµεροµηνίας για να δείτε ποιοι γιορτάζουν στις 25 Απριλίου ή όλες τις ηµέρες του µήνα. Ακόµη, η ιστοσελίδα παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα «κουτί» (widget) µε το ηµερήσιο εορτολόγιο στην αρχική σελίδα του ιστολογίου ή της ιστοσελίδας σας.

Κλείνω κι έρχοµαι
Ποια λεωφορεία πηγαίνουν στην Ηλιούπολη; Κάθε πότε έχει πτήση για Λάρνακα; Πότε φεύγει το καράβι για Μυτιλήνη; Στο ίντερνετ υπάρχει σήµερα µια πληθώρα από ιστότοπους που έχουν τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήµατα. Για να βρείτε τα δροµολόγια των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ της Αθήνας (Μετρό, ηλεκτρικός, τραµ,λεωφορεία και τρόλεϊ) επισκεφθείτε το OASA.gr. Για τη Θεσσαλονίκη για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο OASTH.gr. Για να µη... χάσετε το τρένο του ΟΣΕ, µπείτε στο TrainOSE.gr/Dromologia και βρείτε όλα τα σιδηροδροµικά δροµολόγια. Για να δείτε τι ώρα σαλπάρει το πλοίο σας επισκεφθείτε το YEN.gr (ΥΘΥΝΑΛ), κάνοντας «κλικ» στην επιλογή του µενού «δροµολόγια πλοίων» κάτω δεξιά. Τέλος, αν θέλετε να µάθετετι ώρα φεύγει η πτήση σας (από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), µπείτε στο AIA.gr και βρείτε όλα τα αεροπορικά δροµολόγια.

Ρωτάς και πας
Εχω µια δουλειά στη Γλυφάδα, αλλά δεν ξέρω πώς θα φτάσω εκεί από τον Άγιο Δημήτριο. Μου έδωσαν ραντεβού στην Παπαδιαµαντοπούλου, αλλά ούτε που έχω ξανακούσει αυτόν τον δρόµο. Για όλους εσάς υπάρχει το YouDrive.gr. Η ιστοσελίδα παρέχει ακριβείς και αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φτάσετε σε όποιον προορισµό θέλετε, γρήγορα και εύκολα, χρησιµοποιώντας τα µέσα µαζικής µεταφοράς. Εσείς δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε το σηµείο αφετηρίας και το σηµείο τερµατισµού και αµέσως θα εµφανιστούν όλες οι προτεινόµενες διαδροµές και οι εναλλακτικοί τρόποι µε τους οποίους θα φτάσετε στον προορισµό σας. Ακόµη, µπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάσει σηµείου ενδιαφέροντος (σταθµοί Μετρό, δηµόσιες υπηρεσίες, αξιοθέατα, εκκλησίες κ.λπ.).

Επίσης: Βρείτε την πιο σύντοµη διαδροµή µε το αυτοκίνητό σας στο DriveMe της Forthnet αλλά και στον master του είδους Google Maps.

Πάλι απεργία;
Αν ανήκετε στους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας που το περασµένο διάστηµα ταλαιπωρήθηκαν από τις συνεχείς απεργίες στις συγκοινωνίες, αν θέλετε να δείτε αν οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν ή όχι αύριο και αντα ΕΛΤΑ έχουν ή όχι στάση εργασίας την Πέµπτη, κάντε µια στάση στο Apergia.gr. Ενας απαραίτητος οδηγός για κάθε κάτοικο που έρχεται σχεδόν καθηµερινά αντιµέτωπος µε τις κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων και θέλει να ξέρει τι τον περιµένει όταν αρχίζει τη µέρα του. Στην αρχική σελίδα θα βρείτε αναλυτικό ηµερολόγιο µε τις κινητοποιήσεις κάθε ηµέρας της εβδοµάδας, οι οποίες εµφανίζονται ταξινοµηµένες και ανά κατηγορία (συγκοινωνίες, εκπαίδευση κ.λπ.) στην αριστερή στήλη.

Εχει κίνηση έξω;
Εχετε ραντεβού σε µία ώρα στην Αγία Παρασκευή και θέλετε να δείτε αν η Μεσογείων είναι «πηγµένη»; Φεύγετε για το χωριό σας και πρέπει να µάθετε αν η έξοδος της Αθηνών - Λαµίας έχει κίνηση; Δεν έχετε παρά να µπείτε στο Astynomia.gr. Από την αρχική σελίδα πηγαίνετε στο πλαίσιο «Κυκλοφορία στους δρόµους», πάνω δεξιά, και βλέπετε την κυκλοφοριακή κατάσταση των δρόµων της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης σε πραγµατικό χρόνο. Η «έξυπνη» σηµατοδότηση µε το σύµβολο «ν» σας ενηµερώνει για το πού έχει «οµαλή», «αυξηµένη» και «πολύ αυξηµένη» κίνηση.

Επίσης: Δείτε τον online χάρτη της κίνησης στην ιστοσελίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Transport.NTUA.gr. Η σήµανση µε κόκκινο χρώµα υποδηλώνει «κυκλοφοριακό κοµφούζιο» και εκείνη µε πράσινο σηµαίνει ότι «δεν κυκλοφορεί ψυχή». Για την Θεσσαλονίκη, μπορείτε να δείτε την κίνηση στον περιφερειακό μέσω της καμερών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Βρες τον αριθµό
Χάσατε την ατζέντα σας και πρέπει να βρείτε επειγόντως κάποια (σταθερά) τηλέφωνα; Θέλετε να βρείτε σε ποιον ανήκε ο άγνωστος αριθµός που βλέπετε στις αναπάντητες κλήσεις σας; Το WhitePages.gr φροντίζει για σας. Η online υπηρεσία καταλόγου του ΟΤΕ σας βοηθά να βρείτε όποιο σταθερό τηλέφωνο θέλετε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (όσα είναι καταχωρημένα από τον ΟΤΕ). Απλά καταχωρίστε το ονοµατεπώνυµο ή µέρος αυτού στο ειδικό πεδίο της αρχικής σελίδας και βρείτε αυτόν που ψάχνετε. Προσοχή όµως: θα χρειαστείτε πολλή τύχη αν το µόνο στοιχείο που έχετε είναι το επώνυµο… Παπαδόπουλος! Εναλλακτικά καταχωρίστε έναν αριθµό τηλεφώνου και βρείτε σε ποιον ανήκει.

Για την αναζήτηση επαγγελματιών επισκεφθείτε τον ανανεωμένο Χρυσό Οδηγό online.

Πώς πάει ο στίχος;
«Σάββατο κι απόβραδο και ασετυιλίνη…» έγραφε το 1974 ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Ποιος τραγούδησε όµως αυτό το τραγούδι; Και ποιος να είναι άραγε ο τίτλος του; Αν σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε ποιο είναι το τραγούδι που ακούτε συχνά πυκνά στο ραδιόφωνο, αλλά δεν έχετε κανέναν άλλο στοιχείο γι’ αυτό πλην των ελάχιστων λίγων στίχων που θυµάστε, µια βόλτα στο Stixoi.info θα σας δώσει την απάντηση. Πρόκειται κυριολεκτικά για µια διαδικτυακή µουσική εγκυκλοπαίδεια, µια «Κιβωτό» των ελληνικών τραγουδιών, από τις τελευταίες επιτυχίες µέχρι τα «χρυσά» τραγούδια της δεκαετίας του 1940. Απλά αναζητήστε αυτό που ψάχνετε αλφαβητικά, βάσει του τραγουδιστή, του στιχουργού ή του συνθέτη.

Επίσης: Βρείτε τους στίχους των τραγουδιών που ψάχνετε και στο Kithara.vu.

Η ώρα παντού
Τι ώρα να είναι τώρα στη Βοστώνη; Θα έχει άραγε ξυπνήσει η αδερφή µου στο Λονδίνο; Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να µάθετε τι ώρα είναι κάπου στον κόσµο, επισκεφθείτε το TimeAndDate.com. Στην αρχική σελίδα βλέπετε εύκολα τις κυριότερες πόλεις του κόσµου και την τρέχουσα ώρα σε καθεµία από αυτές. Επιπλέον, µπορείτε να κάνετετη δική σας αναζήτηση ανά ήπειρο ή ανά πόλη, εισάγοντας την περιοχή για την οποία ενδιαφέρεστε στο πεδίο της αναζήτησης.

Επίσης: Δείτε την τρέχουσα ώρα παντού, στο WorldTimeZone.com.

Χαµένοι στη µετάφραση
Πώς λένε το «Σ’ αγαπώ» στα κινεζικά; Πώς το λένε το «ευχαριστώ» οι Ρουµάνοι; Τι σηµαίνει «Gόnaydύn»; Αν είστε φίλος των ξένων γλωσσών, θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας (ή τη Βελγίδα µε την οποία µιλάτε στο MSN) ή απλά είστε... περίεργος, ένα «κλικ» στο Google Translate θα σας λύσει όλες τις απορίες. Μεταφράστε λέξεις, φράσεις ή ολόκληρα κείµενα (π.χ. άρθρα ή εργασίες) σε 59 διαφορετικές γλώσσες µέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Για µεταφράσεις επισκεφθείτε επίσης και το Dictionary.in.gr.

Ρίχτερ στην οθόνη
Αν ο πρόσφατος σεισµός στην Κρήτη σε συνδυασµό µε τηντραγωδία της Ιαπωνίας σας έχουν θέσει σε επιφυλακή, ο πρώτος σύµβουλός σας πρέπει να είναι η ψυχραιµία. Αν θέλετε ο δεύτερος σύµβουλος να είναι η ενηµέρωση, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Gein.NOA.gr. Ο ιστότοπος του Γεωδυναµικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών παρέχει άµεση, λεπτοµερή και -κυρίως- έγκυρη και αξιόπιστη ενηµέρωση γιατη σεισµική δραστηριότητα που καταγράφεται στον ελλαδικό χώρο. Από την αρχική σελίδα κάντε «κλικ» στο µενού «Ανακοίνωση σεισµού», πάνω αριστερά, και δείτε µε τη βοήθεια του ρεαλιστικού χάρτη ποιοι σεισµοί σηµειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, πού, µε ποια ένταση και µε τι εστιακό βάθος.

Επίσης: Παρακολουθήστε όλη την παγκόσµια σεισµική δραστηριότητα στην ιστοσελίδα της Αµερικανικής Υπηρεσίας Γεωλογικών Μελετών (USGS).

Συνάλλαγµα
Φεύγετε για Βουδαπέστη και σας λένε την τελευταία στιγµή ότι στην Ουγγαρία δεν έχουν ευρώ αλλά φιορίνια; Καλοβλέπετε την επέκταση της Κίνας στην παγκόσµια αγορά και θέλετε να µάθετε σε πόσα γιουάν αντιστοιχούν οι καταθέσεις σας; Επειδή υπάρχουν ακόµη πολλά εθνικά νοµίσµατα στον κόσµο, αφήστε κατά µέρος τα τεφτέρια και επισκεφθείτε το XE.com. Ο ηλεκτρονικός µετατροπέας νοµισµάτων θα χρειαστεί µόλις ένα δευτερόλεπτο για να µετατρέψει το ποσό που θα ορίσετε σε ευρώ στο νόµισµα της επιλογής σας ή το αντίθετο.

Επίσης: Βρείτε τις ισοτιµίες όλων των νοµισµάτων του κόσµου και στη σελίδα OANDA.com.

 

12/04/2011 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;