Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ντόμινο εξελίξεων έπειτα από τη συνεργασία με τη Microsoft - Νέες προτάσεις, με αναβαθμισμένο Symbian, από τη Nokia

Nokia E6

Λίγους μήνες μετά την πολύκροτη ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της με τη Microsoft και εν αναμονή –όχι πάντως νωρίτερα από τις αρχές του 2012, των πρώτων συσκευών με Windows Phone 7, η Nokia παρουσίασε δυο νέα smartphone με την αναβαθμισμένη έκδοση του Symbian (Symbian 3 a.k.a. Anna), του λειτουργικό που επί σειρά ετών κυριάρχησε μεταξύ των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Το E6 είναι η ανανεωμένη πρόταση της φινλανδικής εταιρείας στην κατηγορία των business συσκευών, ενώ το Nokia X7 απευθύνεται περισσότερο σε όσους θέλουν ένα κινητό τηλέφωνο και για gaming. Και οι δυο αυτές συσκευές είναι οι πρώτες που διαθέτουν το αναβαθμισμένο Symbian, το οποίο συνοδεύεται από νέα εικονίδια και χρηστικές βελτιώσεις, όπως ταχύτερο browser, ανανεωμένη εφαρμογή Ovi Maps και καλύτερο τρόπο εισαγωγής κειμένου.

Το νέο Nokia E6 είναι ένα business smartphone με πλήρες πληκτρολόγιο τύπου QWERTY και οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης. Είναι εφοδιασμένο με μπαταρία που υπόσχεται εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία, ενώ διαθέτει προεγκατεστημένη τη σουίτα επικοινωνίας της  Microsoft, στην οποία περιλαμβάνονται οι εφαρμογές Exchange, Communicator Mobile και SharePoint.

Από την άλλη, το Nokia X7 είναι ένα smartphone που εστιάζει περισσότερο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, διαθέτοντας μεγάλη οθόνη 4 ιντσών και κάμερα 8 Megapixel, για φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Το X7 έρχεται με προεγκατεστημένα τα δημοφιλή παιχνίδια Galaxy on Fire και Asphalt 5 HD.

Nokia X7

Στον απόηχο, πάντως, των ανακοινώσεων της φινλανδικής εταιρείας προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι ψίθυροι για δραματικές μειώσεις προσωπικού, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 20 ετών για τη Nokia. Σύμφωνα με το οικονομικό δίκτυο Bloomberg, οι περικοπές θα αφορούν στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, ως απόρροια της συνεργασίας με τη Microsoft. Επικαλούμενο πήγες εργατικών συνδικάτων στη Φινλανδία, το Bloomberg αναφέρει ότι ακόμη και έξι χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στους επόμενους μήνες –αριθμός που αντιστοιχεί στο 40% των απασχολούμενων στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης της Nokia παγκοσμίως.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Intel σχεδιάζει να ενισχύσει τις δραστηριότητες της όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη με βάση τη Φινλανδία, ενώ τόσο η Google όσο και η Skype πιστεύεται ότι θα δείξουν ενδιαφέρον στην απορρόφηση μηχανικών λογισμικού από τη Nokia.

 

Πηγή: protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;