( 0 ψήφοι )

android

H Google χρειάστηκε 20 μήνες να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο εγκατεστημένες εφαρμογές Android, ενώ πέντε μήνες αργότερα είχε φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια. Σήμερα πλέον γιορτάζει για τα 3 δισεκατομμύρια εγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά με λειτουργικό σύστημα Android. Με αυτούς τους ρυθμούς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια εφαρμογές σε έναν μόλις μήνα.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Google για το πρώτο τρίμηνο του έτους, o Jeff Huber αποκάλυψε πως το Android μέτρησε 1 επιπλέον δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις εφαρμογών μέσα σε μόλις δύο μήνες. Οι εγκαταστάσεις εφαρμογών Android επιταχύνονται ανά τρίμηνο με ρυθμούς 50% ενώ το λειτουργικό σύστημα αριθμεί 350.000 νέες ενεργοποιήσεις συσκευών κάθε μέρα.

H Apple είχε αγγίξει τα 3 δισεκατομμύρια εγκατεστημένες εφαρμογές σε iPhone τον Απρίλιο του 2009 και τώρα πλέον μετράει τα 10 δισεκατομμύρια. Όμως με αυτούς τους ρυθμούς η Google δεν θα αργήσει να φτάσει την Apple. Παράλληλα, παρά του ότι μέχρι τα τέλη του 2010 οι εφαρμογές στο App Store ήταν πάνω από 300.000 όταν οι εφαρμογές στο Android Market ήταν πάνω από 200.000, αναμένεται και εκεί το Android να πάρει κάποια στιγμή σύντομα το προβάδισμα.

Nα σημειωθεί πως η Google δίνει το δικαίωμα σε κάποιες εταιρείες να φτιάξουν τα δικά τους καταστήματα εφαρμογών μέσα στο Android Market όπως γίνεται στην περίπτωση της Amazon ή της Sony.

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;