Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

office365 email & calendar

Έξι μήνες μετά την έναρξη της διάθεσης της δοκιμαστικής έκδοσης του διαδικτυακού Office 365 σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, η Microsoft ανακοινώνει την ευρεία διάθεσή του με μηνιαία συνδρομή 5,25 ευρώ ανά χρήστη.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των 38 χωρών στις οποίες παρέχεται η υπηρεσία και η ελληνική γλώσσα σε αυτή των γλωσσών που υποστηρίζονται, αν και η λειτουργία του Office 365 παραμένει σε δοκιμαστική φάση (beta).

Πάντως, στον πρώτο γύρο δοκιμών συμμετείχαν 10.000 επιχειρήσεις από τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα ήταν μικρές επιχειρήσεις (αν και ως μικρή επιχείρηση δεν νοείται μόνο η οικογενειακή επιχείρηση των 2 ή 3 ατόμων, αλλά και πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις).

Με το Office 365 αυτό που αλλάζει στον τρόπο εργασίας είναι αδιόρατο, ή τουλάχιστον αυτό φιλοδοξεί η εταιρεία με την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εφαρμογών της. Ουσιαστικά, το Office 365 δεν είναι μόνο το Office όπως το γνωρίζουμε εγκαταστημένο στον υπολογιστή μας, αλλά μια υπηρεσία στην οποία περιλαμβάνονται όχι μόνο οι γνωστές εφαρμογές (Word, Excel κ.λπ.) χωρίς τα προβλήματα εγκατάστασης, συντήρησης, υποστήριξης, ανανέωσης ή προστασίας. Την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τον έλεγχο αναλαμβάνει η Microsoft από το λεγόμενο «σύννεφο» και μάλιστα, με εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%(!).

Εκτός από την παροχή του Office υπό μορφή διαδικτυακής υπηρεσίας, η Microsoft εγκαινιάζει και ένα εμπορικό κέντρο εφαρμογών για αυτό. Στα ράφια της δοκιμαστικής έκδοσης Office 365 Marketplace υπάρχουν ήδη 100 εφαρμογές και 400 υπηρεσίες, ενώ ο αριθμός του πληθαίνει καθώς 16.000 συνεργάτες της Microsoft αναπτύσσουν νέες. Μάλιστα, η εταιρεία απευθύνει πρόσκληση στους προγραμματιστές να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους στο Marketplace και να τις διαθέσουν δωρεάν ή επί πληρωμή.

Στο Office 365 περιλαμβάνονται:

  • Office Web Apps,
  • Microsoft Exchange Online,
  • Microsoft SharePoint Online,
  • Microsoft Lync Online και
  • Δημιουργία ιστοσελίδων

με κόστος €5,25 ανά χρήστη, ανά μήνα.

  • Το Office 365 προσφέρει ένα εύρος επιλογών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς οργανισμούς, με τιμή εκκίνησης από 4,5 € ανά χρήστη, ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • To Office 365 για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις προσφέρει ακόμη, τη δυνατότητα αγοράς του Microsoft Office Professional Plus για desktop, βάσει ενός πλάνου χρονοχρέωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
  • Επιπλέον, με €22,75 ανά χρήστη, ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), οι οργανισμοί  μπορούν να έχουν το Office Professional Plus μαζί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φωνητικό ταχυδρομείο (voicemail), κοινωνική δικτύωση για επιχειρήσεις (enterprise social networking), υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), διαδικτυακές πύλες (Web portals), extranets, τηλεδιάσκεψη (videoconferencing), διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη (Web conferencing), τηλεφωνική υποστήριξη σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7 phone support), άδειες χρήσης για χρήση των εφαρμογών on-premises (on-premises licenses) και πολλά άλλα.

Η beta του Office 365 είναι διαθέσιμη για όλους

  • στην διεύθυνση Microsoft.com/office365 (για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) και

Όσοι χρησιμοποιούν την beta του Office 365 θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίσουν τη χρήση του προϊόντος όταν θα διατεθεί η τελική έκδοση εντός του 2011, αξιοποιώντας τους λογαριασμούς που ήδη έχουν από τη δοκιμαστική περίοδο.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;