Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

samsung seagate logos

Η Seagate συμφώνησε με τη Samsung για την εξαγορά του τομέα κατασκευής σκληρών δίσκων της δεύτερης. Η εξαγορά, που θεωρείται ως απάντηση στην αντίστοιχη της Hitachi από την Western Digital πριν από 1,5 μήνα, θα κοστίσει στην Seagate το ποσό των 1,375 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Το αντίτιμο θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές (σε αναλογία 50-50) και με αυτόν το τρόπο η Samsung θα αποκτήσει ποσοστό 9,6% στην Seagate.

Η συμφωνία προβλέπει πως η μεν Seagate θα προμηθεύει τη Samsung με σκληρούς δίσκους συμβατικής τεχνολογίας για τα προϊόντα της (laptops κ.λπ.), η δε Samsung θα προμηθεύει flash chips στη Seagate για χρήση σε δίσκους τεχνολογίας SSD. Δεδομένου ότι η Samsung είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές flash, το πλεονέκτημα που αποκτά η Seagate είναι σημαντικό και λογικά θα φανεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αν όχι νωρίτερα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, και στο σημείο αυτό (εκτός άλλων εξελίξεων) η αγορά σκληρών δίσκων θα έχει τρεις κατασκευαστές: Western Digital, Seagate και Toshiba.

 

Πηγή: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;