Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nokia cutting production

Σε σταδιακή μείωση του προσωπικού της κατά 7.000 άτομα σε διεθνή κλίμακα προχωρεί η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων. Στόχος της απόφασης, η οποία θα υλοποιηθεί υπό τη μορφή απολύσεων και μετατάξεων, είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η φινλανδική εταιρεία τον ανταγωνισμό στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων και να περικόψει τα λειτουργικά κόστη της κατά 1 δισ. ευρώ έως το 2013.

Επί του συνολικού αριθμού, οι 4.000 απολύσεις θα υλοποιηθούν έως τα τέλη του 2012 και θα αφορούν εργαζομένους στη Δανία, τη Φινλανδία και τη Βρετανία. Ακόμη 3.000 υπάλληλοί της στην Κίνα, τη Φινλανδία, την Ινδία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μετακινηθούν από τη Nokia στην εταιρεία Accenture, η οποία θα αναλάβει με καθεστώς υπεργολαβίας την πλατφόρμα Symbian.

Πρόκειται για μια μείζονα αλλαγή στη στρατηγική της φινλανδικής εταιρείας. Χθες η τιμή της μετοχής της ενισχύθηκε άνω του 3% στα 6,15 ευρώ στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Η Nokia απασχολεί 13.000 άτομα στη Φινλανδία, αλλά εμμέσως προσφέρει εργασία σε 20.000 ανθρώπους. Η αγορά περίμενε σαφή μηνύματα για την πολιτική της, μετά την ανάληψη των ηνίων της εταιρείας από τον Στίβεν Έλοπ και, κυρίως, μετά την 11η Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft. H συμμαχία των δύο κολοσσών αποσκοπεί στο να αποκρούσει τις επιθέσεις των ανταγωνιστών, όπως οι Research in Motion, Apple και Google, στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας. Οπως δήλωσε ο κ. Έλοπ, «στη Nokia έχουμε σαφή άποψη για την πορεία μας και εστιάζουμε την προσοχή μας στο να εξασφαλίσουμε ηγετική θέση στις έξυπνες συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα και τη μετεξέλιξή τους στο μέλλον».

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters & A.P.

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;