Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google Surfboards

Για την Google, η συλλογή πληροφοριών που αφορούν στην τοποθεσίες εκατομμυρίων κινητών συσκευών, είναι "ιδιαιτέρως πολύτιμη" για τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας, σύμφωνα με email ενός Διεθυντή Παραγωγής της εταιρίας.

Το παραπάνω email μαζί με άλλα που αποτελούν μέρος της αγωγής κατά της Google, έριξαν νέο φως πάνω στον τρόπο σκέψης της εταιρίας για την συλλογή δεδομένων τοποθεσίας.

Σύμφωνα με το email, αυτού του τύπου οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές για έναν -ολοένα- αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών για κινητές συσκευές και ιστοσελίδες, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά. Είναι επίσης χρήσιμες για εταιρίες όπως η Google -της οποίας το λειτουργικό σύστημα (Android) χρησιμοποιείται από εκατομμύρια τηλέφωνα- και θέλουν να προσφέρουν στους καταναλωτές τους διαφημίσεις που σχετίζονται με την τοποθεσία τους, μια καινοτομία για τις online διαφημίσεις.

Η αποκάλυψη των εσωτερικών emails έρχεται μετά από σειρά αποκαλύψεων για συλλογή δεδομένων τοποθεσίας τόσο από την Google, όσο και από την Apple. Οι αποκαλύψεις οδήγησαν την Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας των Η.Π.Α. να προγραμματίσει ακροαματική διαδικασία για τις 10 Μαΐου ώστε να συζητηθούν οι πρακτικές των εταιριών.

Η Google με την έγκριση των χρηστών της συλλέγει πληροφορίες για ασύρματα δίκτυα γύρω από κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό Android. Συλλέγει επίσης πληροφορίες από ασύρματα δίκτυα κοντά σε προσωπικούς υπολογιστές, εάν οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούν τον Chrome ή κάποιες εκδόσεις άλλων browsers.

Οι τεχνολογικές εταιρίες χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για την δημιουργία βάσεων δεδομένων για εκατομμύρια ασύρματα δίκτυα ή Wi-Fi "access points" που βοηθούν στον κατά προσέγγιση εντοπισμό των τηλεφώνων ή των υπολογιστών που συνδέονται με αυτά τα δίκτυα. Η χρήση ασύρματων δικτύων είναι πιο ακριβής ακόμα και από δορυφορικά συστήματα όπως το GPS σύμφωνα με την Google.

"Δεν μπορώ να τονίσω το πόσο σημαντική είναι για την στρατηγική των προϊόντων που σχετίζονται με τις κινητές συσκευές και το Android, η βάση δεδομένων της Google με τα ασύρματα δίκτυα", έγραψε ο Στιβ Λι, Διευθυντής Παραγωγής της Google σε ένα από τα email που είδαν το φως της δημοσιότητας με την αγωγή κατά της Google από την Skyhook Wireless Inc. σε δικαστήριο της Μασαχουσέτης. Το μήνυμα αυτό ερχόταν σαν απάντηση σε σχετική ερώτηση -από τον περασμένο Μάιο- του Λάρι Πέιτζ που είναι τώρα ο CEO της Google.

 

Πηγή: adslgr.com / foxnews.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;