Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Κάτι κρύβουν και μάλλον δεν μας το λένε οι κατασκευαστές των υπερβολικά «έξυπνων» κινητών

Έρευνα του Κογκρέσου και της Κομισιόν για τις αθέατες δραστηριότητες του iOS 4, των τηλεφώνων με Android & Windows Mobile.

Ορμητικότατα επέστρεψε στο προσκήνιο η προστασία του προσωπικού απορρήτου μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τις «κρυφές» δραστηριότητες του iOS 4 της Apple και των κινητών τηλεφώνων με το Android της Google.

Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη ότι στα iPhone βρίσκεται ένα αρχείο με τις γεωγραφικές συντεταγμένες των σημείων όπου έχει κατά καιρούς βρεθεί η συσκευή. Το πιο ανησυχητικό ήταν η διαπίστωση πως το αρχείο αυτό είναι μη κρυπτογραφημένο, ενδεχομένως να μεταφέρεται στην Apple και είναι εύκολο να εντοπιστεί από κάποιον που θα έχει βέβαια πρώτα αποκτήσει το ίδιο το iPhone.

«Ε, απενεργοποιήστε το»

Στελέχη της Apple επιχείρησαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες, το «στρατόπεδο» των φανατικών της εταιρείας μίλησε για «μύθους που δεν επιβεβαιώνονται» και κάποιοι έδειξαν προς την πλευρά της Google λέγοντας κάτι σαν «κοίτα και αυτοί τα ίδια κάνουν».

Το «στρατόπεδο» της Google απάντησε αμυνόμενο πως δεν κάνει τίποτε κακό και πως, τέλος πάντων, αν κάποιος με Android κινητό τηλέφωνο έχει ανησυχίες για το τι γίνεται με το προσωπικό του απόρρητο δεν έχει παρά να απενεργοποιήσει τη ρύθμιση με την οποία γίνεται η καταγραφή των συντεταγμένων...

Μέσα στο χαμό που άρχισε να δημιουργείται προέκυψε ένα παρόμοιο θέμα με τα Windows Mobile και έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ζητά από όλες τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων να περάσουν μια βόλτα και να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις για το τι ακριβώς κάνουν τα μοντέλα τους και προς τι αυτή η διάθεση να μαζεύουν γεωγραφικές συντεταγμένες από εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Δύο κάτοχοι τηλεφώνων στις ΗΠΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της Apple, ο θόρυβος δεν καταλαγιάζει με τίποτα και η υπόθεση παίρνει διαστάσεις.

Φαίνεται πως κάτι πήρε το αυτί της Ε.Ε. που και αυτή ετοιμάζεται να καλέσει σε απολογία τους κατασκευαστές, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και ορισμένες ασιατικές χώρες, με τη ρυθμιστική Αρχή της Νότιας Κορέας να καλεί τις εταιρείες να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις.

Ολα δείχνουν πως οδεύουμε προς ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και θα έχει ενδιαφέρον η υπερασπιστική γραμμή των εταιρειών, αλλά και η συμπεριφορά των καταναλωτών, που όταν προμηθεύονταν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα δεν περίμεναν πως αυτά θα έκαναν του κεφαλιού τους (ή του κεφαλιού των εταιρειών τέλος πάντων).

 

Πηγή: enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;