Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Siddharth Hariharan

Οι κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά και αθέμιτο ανταγωνισμό. Πλέον κατηγορούνται και για χειραγώγηση της αγοράς της εργασίας.

Ο Siddharth Hariharan, πρώην στέλεχος της Lucasfilm και νυν CEO της εταιρείας ανάπτυξης games In Earth, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Lucasfilm, της Adobe, της Google, της Apple, της Intel, της Intuit και της Pixar, κατηγορώντας τες για νόθευση του ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας της Σίλικον Βάλεϊ. Πιο συγκεκριμένα, ο Hariharan ισχυρίζεται ότι οι εταιρειές συνεννοούνται μεταξύ τους όταν η Χ κάνει πρόταση σε έναν υπάλληλο της Υ για να τον εντάξει στο δυναμικό της και παράλληλα εγκαλεί τις επιχειρήσεις ότι έχουν θέσει και ανώτατο όριο στους μισθούς που προσφέρουν. Έτσι, οι αποδοχές των εργαζομένων είναι μειωμένες 10-15% σε σχέση με τις αποδοχές που θα ίσχυαν αν λειτουργούσε ομαλά ο ανταγωνισμός.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι η συμφωνία έγινε αρχικά ανάμεσα στη Lucasfilm και την Pixar, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η Apple και οι άλλες εταιρείες που αναφέρονται στη μήνυση. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / pcmag.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;