( 0 ψήφοι )

Μια νέα λειτουργία στο Google Maps θα επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας να μπορούν να βλέπουν το «εσωτερικό» των επιχειρήσεων που «βρίσκονται στους χάρτες» της.

google maps business photos

Μια νέα λύση καλύτερης προβολής και αμεσότερης «γνωριμίας» με μια επιχείριση, το Business Photos του Google Maps επιτρέπει στον κάτοχο μιας επιχείρησης να «δείξει το εσωτερικό της» απευθείας μέσω του Google Maps. Αντί, όμως, να «ανεβάζει» μόνος του φωτογραφίες στην υπηρεσία, η Google στέλνει δικό της επαγγελματία φωτογράφο ο οποίος θα τραβά ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών και θα τις προωθεί στην Google για να τις συνδυάσει σε μια «πανοραμική» απεικόνιση 360ο. Στη συνέχεια, η πανοραμική αυτή σύνθεση θα προστίθεται στο Google Maps από το οποίο και θα είναι προσβάσιμη για το ευρύ κοινό...

Αποτέλεσμα; Όπως ακριβώς με το Street View που οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούσαν να «περπατήσουν», αν και… «virtually» σε δρόμους και σοκάκια μεγάλων πόλεων, έτσι και το Business Photos μπορεί να θεωρηθεί μια «επέκταση» ή διαφορετική εκδοχή της ίδιας λογικής, αφού θα επιτρέπει σε όποιον ενδιαφέρεται να… «μπει» σε μια επιχείριση, σαν όντως να βρισκόταν σε αυτήν.

Μάλλον το… αναπόφευκτο μέλλον μας θέλει να «ταξιδεύουμε virtually» σε πλήρως τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του πραγματικού κόσμου, αφού τίποτα δεν αποκλείει πως η Google θα δημιουργήσει στο μέλλον και άλλες παραπλήσιες-αλλά-εξειδικευμένες λύσεις «απεικόνισης γεωγραφικών σημείων σαν-να-βρισκόσουν-εκεί». Μέχρι, τουλάχιστον, να τελειοποιηθεί και είναι οικονομικά προσιτή η τεχνολογία του virtual reality!

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία, και όχι σε όλες τις πόλεις, αλλά τις πρωτεύουσες και μερικές επιπλέον...

 

Πηγή: pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;