Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι αυτόνομοι φακοί της βιντεοκάμερας αποτυπώνουν εικόνες για κάθε μάτι ξεχωριστά

JVC Everio GS-TD1

Καθώς οι 3D τηλεοράσεις κατακλύζουν την αγορά, όπως και τα συμβατά Blu-ray player, το επόμενο λογικό βήμα για έναν καταναλωτή που διαθέτει όλον αυτόν τον εξοπλισμό είναι μία στερεοσκοπική βιντεοκάμερα με την οποία θα απαθανατίζει και τις σημαντικές προσωπικές του στιγμές σε 3D. Μάλιστα, ανάμεσα στις κάμερες που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας, στις δύο επόμενες εβδομάδες θα προστεθεί ένα μοντέλο το οποίο δύσκολα θα αγνοήσει κανείς, παρά το γεγονός ότι η ενδεικτική του τιμή θα αγγίζει τα 1.800 ευρώ.

Ο λόγος για την Everio GS-TD1 της JVC, με την οποία η ιαπωνική εταιρεία κάνει δυναμική εμφάνιση σε αυτήν την κατηγορία των γκάτζετ, αφού όχι μόνον είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση, αλλά μπορεί να καταγράφει τρισδιάστατο βίντεο σε ανάλυση Full HD, 1920x1080 pixels.

Για να το πετύχει, η Everio GS-TD1 χρησιμοποιεί δύο αυτόνομους φακούς οι οποίοι αποτυπώνουν τις εικόνες για κάθε μάτι ξεχωριστά. Επίσης, μία ταχύτατη μηχανή επεξεργασίας, τη Falconbrid, που διαχειρίζεται το διπλό Full HD σήμα. Το ευρύ διάφραγμα των φακών (F 1.2) σε συνδυασμό με τους δύο ειδικούς αισθητήρες CMOS των 3,32 megapixel, επιτρέπουν παράλληλα στην Everio να βιντεοσκοπεί με χαμηλό θόρυβο σε εσωτερικούς χώρους ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε λειτουργία 3D, η κάμερα προσφέρει επιπλέον οπτικό ζουμ 5x, για μεγάλη ευκρίνεια ακόμη κι όταν η λήψη γίνεται από απόσταση. Και ειδικά για την περίπτωση όπου κανείς κινηματογραφεί φωτεινές σκηνές από μακριά, η ιαπωνική εταιρεία έχει προβλέψει έναν προηγμένο μηχανισμό σταθεροποίησης της εικόνας, που επιδιορθώνει τις ατέλειες που θα προκαλούσε αλλιώς, οποιοδήποτε «τρέμουλο» του χεριού.

Συνδέσεις

Για να προβάλει κανείς στην τηλεόρασή του τα αρχεία του Full HD τρισδιάστατου βίντεο, ο μόνος τρόπος είναι να συνδέσει την κάμερα στην TV μέσω της θύρας mini HDMI –κάτι που σημαίνει πως όλα τα βίντεο του χρήστη μπορούν μεν να αρχειοθετηθούν σε υπολογιστή ή κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο, όμως θα πρέπει να «φορτωθούν» ξανά στην Everio για να προβληθούν στο σαλόνι. Ωστόσο, η Everio μπορεί να βιντεοσκοπήσει επίσης τρισδιάστατα σε φορμά 960x1080, ενώ συνοδεύεται από λογισμικό μετατροπής των Full HD 3D βίντεο σε αρχεία με τη συγκεκριμένη χαμηλότερη ανάλυση, τα οποία εγγράφονται σε DVD και δίσκους Blu-ray. Και βέβαια, η κάμερα λαμβάνει τρισδιάστατες φωτογραφίες, ενώ καταγράφει και βίντεο σε δύο διαστάσεις.

 

Πηγή: kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;