Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

"Γονάτισε" το ίντερνετ από δημοσιεύματα για τον γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ...

Kate and William's Royal Wedding

To διαδίκτυο υποκλίθηκε στον γάμο του Γουίλιαμ και της Κάθριν. Για την ακρίβεια... γονάτισε, «κουρασμένο» από τον όγκο των δημοσιεύσεων και από τα εκατομμύρια των επισκεπτών. Το ενδιαφέρον για το γεγονός ήταν τόσο μεγάλο ώστε η ιστοσελίδα του BBC «έπεσε» αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου. Από τις αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα που συγκέντρωσε η έγκυρη Webtrends προκύπτει ότι, από το προηγούμενο απόγευμα ως τις πρώτες βραδινές ώρες μετά τον γάμο, σημειώθηκαν σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα 2,7 εκατομμύρια χτυπήματα, με το 94,7% των χρηστών να δίνει την πρωτιά στο Twitter.

Πρωτιά για την Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ... προτιμήθηκε περισσότερο και από το πριγκιπικό ζεύγος: έκλεψε το 35,1% των «χτυπημάτων», ενώ Γουίλιαμ και Κάθριν περιορίστηκαν στο 20,5%. Πολλές διαδικτυακές αναφορές είχαν η αδελφή της νύφης, η Φιλίπα, με 14,7%, και οι υψηλοί προσκεκλημένοι Βικτώρια (10,6%) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (8,5%). Το 55% των αναφορών προήλθε από τις ΗΠΑ, ενώ το 17% από τη Βρετανία. Μόλις το 3,2% παρατηρήθηκε στην Αυστραλία, το 2,9% στον Καναδά και το 1,6% στην Ινδονησία.

Η εταιρεία Akamai γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με δικές της μετρήσεις κάθε λεπτό του μυστηρίου σημειώνονταν 5,4 εκατομμύρια χτυπήματα σε σελίδες σχετικές με τον γάμο και εξυπηρέτησε συνολικά 3 εκατομμύρια ταυτόχρονες απευθείας αναμεταδόσεις του γεγονότος (το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στο Μουντιάλ του 2010 με 1,6 εκατομμύρια). Στο Twitter, 9 από τα 10 πιο πολυσυζητημένα θέματα αφορούσαν τον γάμο. Το μεγαλύτερο «ψαχτήρι» του Διαδικτύου, το Google, αφιέρωσε το doodle του (λογότυπος) σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χάρτη της πορείας της βασιλικής πομπής. Οσο για τη βασιλική οικογένεια, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων ενημέρωνε με φωτογραφίες και βίντεο μέσα από ειδική σελίδα του Youtube, στο Flickr, στη σελίδα της στο Facebook αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα OfficialRoyalWedding2011.org, μέσα από την οποία οι επισκέπτες υπέγραφαν στο διαδικτυακό βιβλίο στέλνοντας τις ευχές τους.

Βασιλικός γάμος vs. Μπιν Λάντεν 
Λίγο μετά την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν, στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα με τίτλο «Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε, ο κακός πέθανε. Σαββατοκύριακο εμπνευσμένο από παραμύθι του Disney». Το απόγευμα του γάμου δημιουργήθηκε λογαριασμός στο Twitter με περήφανη ιδιοκτήτρια την Grace Van Cutsem, την 3χρονη βαφτισιμιά του Γουίλιαμ που έκλεινε τα αφτιά της εκνευρισμένη την ώρα που το πριγκιπικό ζεύγος έδινε το πρώτο του φιλί. Επρόκειτο βεβαίως για αστείο...

 

Πηγή: tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;