Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mac malware

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε πάντα η Apple για να προσλκύσει πελάτες ήταν η ασφάλεια που προσφέρει το Mac OS X. Τον τελευταίο καιρό, όμως καθώς ανεβαίνει η δημοτικότητα της εταιρίας (με άλλα προϊόντα), πληθαίνουν και οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το λειτουργικό της Apple δεν είναι απολύτως ασφαλές.

Το Mac Defender είναι η πλέον διαδεδομένη απάτη αυτό τον καιρό για τα συστήματα με Mac OS X. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο antivirus που ισχυρίζεται ότι μπορεί να απομακρύνει malware από τον υπολογιστή. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στο forum της Apple οι συζητήσεις σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό.

Το ότι φαίνεται να έχει αυξηθεί το malware στο Mac OS X είναι απολύτως φυσιολογικό. Το μερίδιο αγοράς της Apple είναι πλέον αρκετό ώστε να προσελκύσει τους απατεώνες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στρέφονταν στη "μεγάλη αγορά" των Windows.

Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι η Apple δε δείχνει να αναγνωρίζει το πρόβλημα κι έχει δώσει εντολή στα στελέχη της τεχνικής υποστήριξης να μην καθαρίζουν τους μολυσμένους υπολογιστές! Με άλλα λόγια, η εταιρεία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το Mac OS X είναι 100% ασφαλές.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / techreport.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;