25 Μαϊου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Έτοιμοι να φάνε τα μουστάκια τους, ή τέλος πάντων ό,τι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μουστάκι σε έναν καβγά μεταξύ εταιρειών, είναι οι Apple, Google και Amazon που διεκδικούν τα... αυτιά μας.
Η Amazon ήδη λειτουργεί μια υπηρεσία αποθήκευσης μουσικής στο «σύννεφο», δηλαδή σε ένα δίκτυο υπολογιστών το οποίο ο συνδρομητής αντιλαμβάνεται περίπου ως επέκταση του σκληρού του δίσκου. Apple και Google ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δικές τους ανάλογες προτάσεις και ο πόλεμος αναμένεται σκληρός.
Google και Android
Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Google κατέστησε σαφές πως η υπηρεσία Google Music θα λειτουργεί σε κάθε συσκευή που είναι εξοπλισμένη με το λειτουργικό σύστημα Android, αλλά η εταιρεία δέχεται αρκετή κριτική για καθυστερήσεις.
Σημειωτέον πως η Google προσπαθεί εδώ και αρκετούς μήνες να εξασφαλίσει τη συναίνεση των δισκογραφικών εταιρειών και οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι έχει καταφέρει, ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει τη μουσική της υπηρεσία στους χρήστες συσκευών με Android τον Ιούνιο.
Συμπτωματικά, τον Ιούνιο διεξάγεται και το μεγάλο συνέδριο της Apple, το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιείται από την εταιρεία για την παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Οσον αφορά τις δισκογραφικές, βρίσκονται κυριολεκτικά παγιδευμένες, αφού σε μεγάλο βαθμό η επιβίωσή τους εξαρτάται από τις ορέξεις των μεγάλων ονομάτων του διαδικτύου.
Νέα υπηρεσία Cloud για iTunes από την Apple
Η νέα προσφορά μέσω του iTunes θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική τους στο διαδίκτυο και να έχουν πρόσβαση από παντού, αντί να την αποθηκεύουν κάθε φορά σε διαφορετική συσκευή. Τα πλάνα για αυτή την απόφαση θα συζητηθούν σε μεγαλύτερο βάθος κατά τη διάρκεια της συνάντησης των developers της Apple στις 6 Ιουνίου.
Η εταιρία ακολουθεί τα βήματα της Google και της Amazon στο να επιτρέπουν το streaming της μουσικής χωρίς να χρειάζεται αποθήκευση σε σκληρό δίσκο. Η διαφορά, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, της υπηρεσίας της Apple σε σχέση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες είναι πως οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να «ανεβάσουν» τα αρχεία τους σε μουσικές συλλογές.
Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα υπάρξει τιμή σε αυτή την υπηρεσία, αλλά είναι αρκετά πιθανό, μιας και το σχέδιο αυτό είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες των δισκογραφικών να τονώσουν τις παραπαίουσες αγορές ψηφιακής μουσικής οι οποίες έχουν παραμείνει στάσιμες εδώ και καιρό.
Πηγές: enet.gr / protothema.gr
τελευταία άρθρα
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
- Η απροετοίμαστη ψηφιακή Ελλάδα (που δεν μπορεί να εργαστεί από το σπίτι)
- Ο πόλεμος της κλωνοποίησης του δίσκου
- Η αναδυόμενη αγορά των φτηνών μετασκευασμένων (refurbished) υπολογιστών
- Mac Pro 2019: Ότι θέλετε να γνωρίζετε!
- Η κατάσταση της πληροφορικής το 2019
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV