Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

newspaper google

Μπορεί οι φιλοδοξίες της Google ενίοτε να μοιάζουν ατέλειωτες, ωστόσο δεν λείπουν εκείνες οι περιπτώσεις όπου η εταιρεία δηλώνει παραίτηση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το σχέδιο σάρωσης (scan) των εφημερίδων και της ανάρτησης τους στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον σταματάει.

Το σχέδιο αυτό ταίριαζε ιδιαίτερα στην αποστολή της Google που δεν είναι άλλη από το "να οργανώσει την παγκόσμια πληροφορία και να την κάνει προσβάσιμη και χρήσιμη για όλους".

"Οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να αναζητούν ψηφιοποιημένες εφημερίδες στην διεύθυνση News.Google.com/ArchiveSearch, όμως δεν σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την υπηρεσία Google News Archives ούτε θα δεχόμαστε πλέον νέα microfilms ή ψηφιακά αρχεία για επεξεργασία", αναφέρει σε δήλωση της η εταιρεία.

Η υπηρεσία αυτή της Google ήταν περισσότερο χρήσιμη σε μικρές εφημερίδες οι οποίες δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα για να μετατρέψουν σε ψηφιακό το αρχείο παλαιών φύλλων τους. Τώρα πλέον η Google, σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται σε νεότερα σχέδια τα οποία θα βοηθήσουν την βιομηχανία, όπως το Google One Pass. Το Google One Pass είναι μία πλατφόρμα η οποία θα βοηθάει τους εκδότες να πουλούν περιεχόμενο και συνδρομές απευθείας από τις δικές τους ιστοσελίδες.

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;