Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια, η IBM κατάφερε να ξεπεράσει και πάλι τη Microsoft σε κεφαλαιοποίηση, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Η πρωτιά στη σχετική κατάταξη ανήκει στην Apple και η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις...:

http://static3.businessinsider.com/image/4dd6cb23cadcbbab3b190000/ibm-ahead-of-microsoft-market-cap-at-market-close.jpg

Η κεφαλαιοποίηση μιας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας είναι το νούμερο που προκύπτει όταν πολλαπλασιαστεί η τρέχουσα αξία της μετοχής επί το πλήθος των μετοχών που έχουν εκδοθεί. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η κεφαλαιοποίηση της IBM ήταν 207,52 δισ. δολάρια, ενώ η Microsoft ήταν στα 206,52 δισ., 1 δισ. ακριβώς η διαφορά. Η Apple βρίσκεται πολύ μπροστά, με την κεφαλαιοποίησή της να υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 308,83 δισ. δολάρια.

Αν και η Microsoft έχει όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά κέρδη από τα Windows και το Office, φαίνεται ότι δεν πείθει πλέον πολλούς επενδυτές. Ίσως αυτό να οφείλεται στη δυσκολία που έχει η Microsoft να επεκταθεί σε άλλους τομείς. Αν εξαιρέσει κανείς το Xbox, η Microsoft δεν έχει καταφέρει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε τομείς της αγοράς πέρα από το λογισμικό. Αντίθετα, η IBM και η Apple έχουν πολυπρόσωπο χαρτοφυλάκιο κι αυτό είναι κάτι που εκτιμούν ιδιαιτέρως οι επενδυτές.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / electronista.com / businessinsider.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;