Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mac defender malware

Η Apple αναγνώρισε τελικά σε μια ανακοίνωσή της, ότι το Mac Defender malware, μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος που προσπαθεί να ξεγελάει τους χρήστες να αποκαλύψουν πληροφορίες των πιστωτικών καρτών τους, έχει επηρεάσει 60.000 με 125.000 χρήστες. Η εταιρεία εμφάνισε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με το πως μπορεί να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί το κακόβουλο λογισμικό και σημείωσε ότι θα αναβαθμίσει το Mac OS X για την επίλυση του ζητήματος.

«Μια πρόσφατη απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος έχει στόχο τους χρήστες Mac, καθώς τους μεταφέρει από νόμιμες ιστοσελίδες σε ψεύτικες  που τους ενημερώνει ότι ο υπολογιστής τους έχει προσβληθεί από ιό», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Apple. «Στη συνέχεια προσφέρεται στο χρήστη το Mac Defender anti-virus για την επίλυση του ζητήματος. Το λογισμικό του anti-virus είναι κακόβουλο έχοντας ως απώτερος στόχο να υποκλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.»

Η Apple έδωσε επίσης οδηγίες βήμα-βήμα στους χρήστες, για το πώς να αποφύγουν ή να αφαιρέσουν το κακόβουλο λογισμικό, και υποσχέθηκε αναβάθμιση στο λογισμικό εντός των προσεχών ημερών.

Διαβάστε τις πλήρεις οδηγίες για το πώς να αποφύγετε ή να αφαιρέσετε το Mac Defender malware: How to avoid or remove Mac Defender malware

 

Πηγή: gugoo.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;