Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

samsung's statement

Σε μία ενδιαφέρουσα τροπή των γεγονότων, η νομική ομάδα της Samsung ζήτησε από την Apple να της δώσει να δει τις εκδόσεις της επόμενης γενιάς του iPhone και του iPad. Για να σιγουρευτεί ότι οι μελλοντικές της συσκευές δεν θα τύχουν στην ίδια αντιμετώπιση και τους ίδιους ισχυρισμούς και διεκδικήσεις, που τώρα αντιμετωπίζει η εταιρεία από την μήνυση που της έκανε η Apple το περασμένο μήνα.

Η αίτηση αυτή καταχωρήθηκε την Παρασκευή στο US District Court δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας (το οποίο ανακάλυψε το ThisIsMyNext.com), η οποία ζητάει από το δικαστήριο να αναγκάσει την Apple να της δώσει δείγματα από τις "τελικές, εμπορικές εκδόσεις" του επόμενου iPhone και iPad μαζί με τις όποιες λιανικές συσκευασίες τους. Τα προϊόντα αυτά, αν και μη ανακοινωμένα, τα ονομάζει η Sumsung στην αίτηση ως "iPhone 4S," "iPhone 5," "iPad 3," και "τρίτης γενιάς iPad".

Η είδηση αυτή έρχεται μία εβδομάδα αργότερα αφού η Apple ζήτησε από το δικαστήριο αντίστοιχα να τις δώσει η Samsung τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Tab 10.1, 8.9 Tablets και smartphones όπως το Galaxy S II, Droid Charge και Infuse 4G. Η ιδέα ήταν ότι πρέπει να εκτιμήσει εάν και αυτές οι συσκευές παραβιάζουν τα πνευματικά της δικαιώματά, όπως ισχυρίζεται στην αρχική της μύνηση πως το κάνουν ήδη οι συσκευές Nexus S, Captivate, Continuum και Mesmerize.

Ο Nilay Patel, του ThisIsMyNext.com, σημειώνει πως αν και όπως με την αίτηση της Apple να δει τα ακυκλοφόρητα προϊόντα της Samsung, έτσι και η Samsung ζητά να δει τα δικά της, διαφέρει γιατί ζητά μόνο να τα δουν οι δικηγόροι της και όχι οι μηχανικοί της. Λέγοντας αυτό, η αντεκδίκηση επιτίθεται στο στοιχείο της έκπληξης, που ιστορικά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ατού της Apple.

Η μήνυση της Apple εναντίον της Samsung που έγινε τον Απρίλιο, ισχυρίζεται πως η Samsung είχε αντιγράφει τις συσκευές της Apple στο user interface αλλά και στα χαρακτηριστικά του design. Η Apple επίσης ισχυρίζεται πως οι συγκεκριμένες Samsung συσκευές παραβιάζουν τις πατέντες της με αποτέλεσμα η Samsung να εξασκεί άδικο ανταγωνισμό. Η Samsung απάντησε με ένα κύμα μηνύσεων σε πολλές χώρες, για πατέντες της, στοχεύοντας στα προϊόντα της Apple.

Η υπόθεση συνεχίζει να κρατά έντονο το ενδιαφέρον των τεχνόφιλων. Αν και οι δύο αυτές εταιρείες συναγωνίζονται, η Apple και η Samsung ήταν ιστορικά καλοί εμπορικοί συνεργάτες, με την Apple να χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό από εξαρτήματα της Samsung σε πολλές συσκευές της. Παρ'όλα αυτά, η σχέση αυτή δεν προστάτεψε την Samsung και το τεχνολογικό της γκρουπ από το να στοχοποιηθεί.

Η Samsung ζητά από το δικαστήριο να δώσει διαταγή έτσι ώστε η Apple να δώσει τα δείγματα στις 17 Ιουνίου 2011.

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;