Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

forthnet

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν εμπιστοσύνη των συνδρομητών στις υπηρεσίες του Ομίλου και υγιή ανάπτυξη, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα της χώρας.

Ο Όμιλος Forthnet συνεχίζει να αναπτύσσει την πελατειακή του βάση και να προσθέτει συνδρομητές σε συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης.

 Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ο Όμιλος Forthnet εξυπηρετεί 765.000 νοικοκυριά, ήτοι 18,2% επί του συνόλου των νοικοκυριών, παρουσιάζοντας συνεχή ανοδική πορεία ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και τα έσοδα του Ομίλου που αυξήθηκαν σε 102,6 εκ ευρώ.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον απαιτεί πολύπλευρες κινήσεις και ο Όμιλος Forthnet λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία αξίας προς τους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές του, παράλληλα με την συγκράτηση του λειτουργικού κόστους.

Στο πλαίσιο αυτό η ενοποίηση των λειτουργιών των τηλεπικοινωνιών με τη συνδρομητική τηλεόραση (PAY TV), αποδεικνύεται σωστή στρατηγική επιλογή.

Οι συνδρομητές που εμπιστεύονται τον συνδυασμό των υπηρεσιών Telco και Pay TV ανέρχονται σήμερα σε 111.613, συνεχίζοντας την αυξητική τάση του προηγούμενου έτους.

Η Forthnet, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, συνεχίζει να μεταφέρει νέους πελάτες στο ιδιόκτητο δίκτυο της, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παροχή υπηρεσιών ΑΠΤΒ με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 32%, και φτάνοντας τους 459.626 ενεργούς συνδρομητές.

Οι υπηρεσίες ΑΠΤΒ έχουν τη μεγάλη συνεισφορά στην αύξηση κατά 11,3% των εσόδων από τις Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, φτάνοντας τα 54,1 εκ ευρώ.

Στον τομέα της Nova, οι συνδρομητές φτάνουν πια συνολικά τους 391.000 ενώ η μετάβαση των συνδρομητών στην ψηφιακή πλατφόρμα συνεχίζεται.

Τα συνδρομητικά έσοδα της ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 3,8% ενώ τα συνολικά έσοδα της συνδρομητικής τηλεόρασης παρουσιάζουν μείωση κατά 4,4% που οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση και από την ψηφιακή πλατφόρμα της Κύπρου.

Σημαντικές εξελίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2011:

  • H Forthnet έγινε μέλος του κορυφαίου διεθνούς internet exchange DE-CIX και αναβάθμισε τη διασύνδεσή του με το διεθνές ίντερνετ σε συνολική χωρητικότητα 53Gbps.

  • Αναπτύσσει το Web Streaming και εμπλουτίζει συνεχώς το Live Streaming πρόγραμμα που προσφέρει προς τους συνδρομητές των Broadband υπηρεσιών της, δίνοντάς τους το αποκλειστικό δικαίωμα να παρακολουθούν χωρίς χρέωση σπουδαίους αγώνες της Superleague καθώς και μεγάλες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στον υπολογιστή τους.

  • Η Nova συνέχισε να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες High Definition που πρώτη έφερε στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό συνδρομητών HD να φτάνει το 9% της πελατειακής βάσης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου προστέθηκαν δύο νέα κανάλια HD.

Κατεβάστε την πλήρη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Forthnet (PDF | 128 Kb | 4 σελίδες).

 

Πηγή: adslgr.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;