Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

google +1 button

Όταν πριν από 2 περίπου μήνες η Google είχε ανακοινώσει την επίσημη κυκλοφορία του κουμπιού +1, που ως λειτουργία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Like του Facebook, η εύλογη απορία των περισσότερων ήταν γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα ενσωμάτωσής του σε ιστοσελίδες. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργικότητας, όμως, φαίνεται πως ήταν απλώς θέμα χρόνου και πλέον το +1 μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ιστοχώρους και blogs.

Η ενσωμάτωση γίνεται με απλή αντιγραφή ενός συγκεκριμένου κομματιού κώδικα, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των κουμπιών του Facebook και του Twitter. Υπάρχει μάλιστα η ειδική ιστοσελίδα "Google +1 your website" στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραμετροποιήσουν την εμφάνιση του κουμπιού επιλέγοντας το μέγεθος, τη γλώσσα (περιλαμβάνονται και τα ελληνικά), αλλά και το αν θα εμφανίζει ή όχι τον αριθμό των «ψήφων» που έχει δεχτεί μια σελίδα.

Το +1 πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια της Google να αποκτήσει ένα πιο «κοινωνικό» προφίλ μετά από αρκετές αποτυχίες (βλ. Orkut, Buzz, κ.α.). Αυτή τη φορά όμως, το γεγονός ότι τα +1 θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης δίνει στους ανθρώπους της εταιρείας το δικαίωμα να ελπίζουν σε καλύτερη τύχη.

infoΓια να κάνετε "κατοχυρωμένο" +1 θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στην Google. Κάνοντας κλικ στο +1 επικροτώντας ένα άρθρο ή μία σελίδα το κουμπάκι γίνεται "μπλε". Αν το μετανοιώσατε, για να κάνετε αναίρεση του +1 σας, ξανακάνετε κλικ στο κουμπάκι για να γίνει άσπρο... Το +1 στο OEM.gr θα το βρείτε ακριβώς κάτω από το τέλος των άρθρων μαζί με τα υπόλοιπα sharing buttons...

 

Πηγή: insomnia.gr

 

Διαβάστε επίσης: Το +1 της Google ΔΕΝ είναι το νέο της κοινωνικό δίκτυο...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;