Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hackers

Το FBI και οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επιτυχώς διεισδύσει στον "υπόκοσμο" των χάκερς: το 25 τοις εκατό των χάκερς δίνουν κρυφά πληροφορίες στην κυβέρνηση σχετικά με τους ομοίους τους, φοβούμενοι μεγάλες ποινές φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, η κοινότητα ξεχειλίζει από παράνοια και καχυποψία, διότι δεν είναι σαφές ποιος είναι μέρος αυτού του "στρατού των πληροφοριοδοτών".

Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Έρικ Κόρλεϊ, εκδότης του περιοδικού 2600: The Hacker Quarterly: "Εξαιτίας των αυστηρών ποινών και της σχετικής άγνοιας του νόμου που διακατέχει πολλούς χάκερς, οι τελευταίοι είναι μάλλον ευάλωτοι στον εκφοβισμό", δήλωσε ο Κόρλεϊ στην Guardian.

Ακόμη και δημοφιλή forums που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, σαν αγορές για κλεμμένες ταυτότητες και αριθμούς πιστωτικών καρτών, μερικές φορές διοικούνται από ψευτο-χάκερς που ενεργούν ως πληροφοριοδότες του FBI. Δεν είναι μόνο οι χάκερς όμως: μυστικοί πράκτορες του FBI μερικές φορές προσποιούνται τους χάκερς που ειδικεύονται στην κλοπή ταυτότητας και αναλαμβάνουν τη διαχείριση των εγκληματικών forum, ώστε να μπορούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για να φυλακίσουν τους εγκληματίες.

Αυτή είναι ένα από τις στρατηγικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην καταπολέμηση των συνεργαζόμενων αναρχικών που είναι γνωστοί και ως "hacktivists" και έχουν ξεκινήσει διάφορες επιθέσεις υψηλού προφίλ στον κυβερνοχώρο κατά τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα media τον τελευταίο καιρό είναι οι Anonymous και oi LulzSec.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ αποκάλυψαν τη Διεθνή Στρατηγική για τον Κυβερνοχώρο (PDF | 2,26Mb | 30 σελίδες)(International strategy for Cyberspace). Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκάλυψε η αμερικανική κυβέρνηση οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να απαντηθούν με στρατιωτική δύναμη, ιδιαίτερα αν κάποιος καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα ενάντια στις ΗΠΑ, τους συμμάχους τους, τους συνεργάτες τους ή ακόμα και να απειλήσει τα συμφέροντά τους.

Το να έχει η αμερικανική κυβέρνηση πληροφοριοδότες είναι ένα πράγμα. Το ερώτημα όμως είναι πόσοι από αυτούς τους χάκερς έχουν στρατολογηθεί από το FBI ή τις Μυστικές Υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα στατιστικό στοιχείο που πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να διαρεύσει.

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;