Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που συνέλαβαν τον 18χρονο στον Άγιο Δημήτριο δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους ούτε στα αυτιά τους όταν άκουσαν από τους συναδέλφους τους τη ζημιά που είχε κάνει σε διάφορες κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών ήδη απ' τα 16 του χρόνια.

Η πρώτη επίθεση του 16χρονου τότε δράστη έγινε το 2008 εναντίον του δικτύου της Interpol που φυσικά τον επικήρυξε. Ακολούθησε επίθεση εναντίον γαλλικών υπηρεσιών, αλλά και εναντίον αμερικανικών με αποτέλεσμα να τον επικηρύξει και το FBI.

Ουσιαστικά ο πιτσιρικάς απ' το Μπραχάμι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των "μυστικών υπηρεσιών" σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Μόλυνε" χιλιάδες υπολογιστές (bot net) και τους χρησιμοποιούσε για να κάνει τις επιθέσεις του εναντίον όποιου δικτύου ήθελε.

Μπορούσε να βγάζει μάλιστα και αρκετά χρήματα κάνοντας “ζόμπι” τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του ίντερνετ φτιάχνοντας μία εργαλειομπάρα (toolbar) την οποία όποιος την "κατέβαζε” και τη χρησιμοποιούσε του άνοιγε την πόρτα σε όλα του τα αρχεία. Κάπως έτσι έκλεβε χρήματα από πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο.

Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βρήκαν στο σπίτι του και κατέσχεσαν (πέραν από τον ηλεκτρονικό εκοπλισμό) 5 πιστωτικές κάρτες με άλλα στοιχεία από τα δικά του, 100 επιπλέον “λευκές” έτοιμες κάρτες να τις χρησιμοποιήσει, 8.800 ευρώ σε μετρητά και άλλες 30 με 40 χιλιάδες σε μετοχές!

Άλλωστε όπως γράφει και το τατουάζ που έχει στην πλάτη του (σε διάφορες γλώσσες) “ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία”.

Ο 18χρονος πάντως φαίνεται είχε κάνει τόση ζημιά που με το που έμαθαν οι Αμερικανοί του FBI ότι πιάστηκε πήραν το πρώτο αεροπλάνο και έρχονται να τον... γνωρίσουν. Τον βλέπουμε να κάνει... καριέρα στις ΗΠΑ...

 

Πηγή: newsit.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;