Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

apple future campus

Πριν από μερικές ημέρες ο Στιβ Τζομπς αποκάλυψε το πλάνο της Apple για την ολοκλήρωση ενός νέου campus το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για ερευνητικούς σκοπούς της εταιρείας.

Η τελειοποίησή του αναμένεται μέχρι το 2015 ενώ πρόκειται να απασχολεί 12.000 εργαζομένους. Το σχήμα του νέου campus θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα "διαστημόπλοιο" όπως είπε ο ίδιος ο Τζομπς.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, θα αποτελείται από ένα τεραστίων διαστάσεων κυκλικό κτίριο στη μέση του οποίου θα υπάρχει μία αυλή που θα περιλαμβάνει παραπάνω από 6.000 δέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την έκταση του campus δε θα υπάρχει καμία επίπεδη επιφάνεια γυαλιού, παρά μόνο κυρτές επιφάνειες. Οι ενεργειακές απαιτήσεις του campus θα καλύπτονται με τη βοήθεια ενός φυσικού ενεργειακού κέντρου παράγοντας φυσικό αέριο, ενώ το parking αυτοκινήτων θα είναι υπόγειο.

http://tctechcrunch.files.wordpress.com/2011/06/picture-29.png

http://tctechcrunch.files.wordpress.com/2011/06/picture-303.png

Ακόμη θα υπάρχει χώρος καφετέριας ικανός να χωρέσει 3.000 ανθρώπους, ενώ 20 λεωφορεία θα αναλάβουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων της εταιρείας. Όπως δήλωσε ο Στιβ Τζομπς, το νεό campus της Apple θα σχεδιαστεί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου.

 

Πηγές: insomnia.gr / techcrunch.com / appleinsider.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;