Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

search by images - google

Σε σημαντικές βελτιώσεις στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς μια αναζήτηση προχώρησε η Google, ανακοινώνοντας τις υπηρεσίες “Φωνητικής αναζήτησης” και “αναζήτησης μέσω εικόνων”.

Η φωνητική αναζήτηση θυμίζει την αντίστοιχη λειτουργία του Android ενώ αρχικά είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα. Επιτρέπει στο χρήστη αντί να πληκτρολογήσει ένα κείμενο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση, απλά να μιλήσει στο μικρόφωνό του.

Για να ενεργοποιηθεί η φωνητική αναζήτηση, αρκεί να πατήσουμε το κουμπί του μικροφώνου που βρίσκεται στο δεξί μέρος του πεδίου αναζήτησης. Το Voice Search μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο σε αναζητήσεις που περιέχουν ορθογραφικά δύσκολες λέξεις ή μεγάλου μήκους προτάσεις. Είναι προς το παρόν αποκλειστικά διαθέσιμο για τους χρήστες του Chrome browser.

Η δεύτερη υπηρεσία που ενσωμάτωσε η Google είναι η αναζήτηση μέσω εικόνων και λειτουργεί εφόσον οι χρήστες κάνουν drag and drop τις εικόνες τους από τον υπολογιστή στο πεδίο αναζήτησης. Από εκεί και πέρα, οι αναλαμβάνουν οι αλγόριθμοι της Google να εντοπίσουν τι απεικονίζει η φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναζητήσουν.

Για να διευκολυνθεί η λειτουργικότητα του “Search by Image”, η Google κυκλοφόρησε επεκτάσεις τόσο για τον Chrome όσο και για τον Firefox που ενεργοποιείται η αναζήτηση εικόνων με δεξί κλικ πάνω τους. Αυτό αφορά τις φωτογραφίες που ανοίγονται στον browser μαζί με τις ιστοσελίδες.

 

Πηγές: insomnia.gr / googleblog.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;