Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

botnet

Το διαδίκτυο θα κάνει άνω-κάτω η εφορία στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να εντοπίσει όσους κάνουν ηλεκτρονικό εμπόριο ή παραδίδουν μαθήματα χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Η υπηρεσία θα αξιοποιήσει επίσης, στοιχεία για όσους συντηρούν έναν τρόπο ζωής που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Η βρετανική υπηρεσία HM Revenue & Customs θα εξαπολύσει ρομποτάκια που θα «χτενίζουν» το διαδίκτυο -και ιδιαίτερα υπηρεσίες όπου γίνεται ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως η δημοφιλής ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay- με σκοπό να αναζητήσουν συμπληρωματικά στοιχεία για φορολογούμενους που κερδίζουν επιπλέον εισοδήματα χωρίς να το δηλώνουν ή όσους ξοδεύουν περισσότερα από όσα δηλώνουν.

Στο στόχαστρο της βρετανικής εφορίας για το τρέχον οικονομικό έτος είναι όσοι κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με ή χωρίς πτυχίο, οι προπονητές και άλλοι που άλλοι που από τη φύση του επαγγέλματός τους μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς να το δηλώνουν. Επίσης, στοχεύει στις ηλεκτρονικά εμπορικά κέντρα, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να πουλάει και να αγοράζει μαζικά αγαθά χωρίς να φορολογείται ως έμπορος (αποδίδοντας για παράδειγμα ΦΠΑ). Η HMRC ξεκαθάρισε πάντως ότι, δεν είναι στόχος της να πιάσει όσους είναι φανερό ότι δεν έχουν κάνει επάγγελμα τη συμμετοχή τους σε τέτοιες αγορές πουλώντας ή αγοράζοντας μερικά μόνο αντικείμενα. Με την αυτοματοποιημένη έρευνα στις ηλεκτρονικές αγορές, η υπηρεσία θα επιχειρήσει να συλλέξει στοιχεία και για όσους αγοράζουν αντικείμενα τέτοιας συνολικής αξίας που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Πάντως, η ανακοίνωση έχει έναν ακόμα προφανή σκοπό, ο οποίος είναι να συλλέξει άμεσα φόρους από όσους επιλέξουν να εμφανιστούν μόνοι τους ενώπιον της εφορίας πριν τους καλέσει η υπηρεσία για να φανερώσουν τη δραστηριότητά τους, καθώς όπως δηλώνεται «είναι πιο φθηνό να το πράξουν». Αυτή η πρακτική απέφερε στο κράτος το περασμένο έτος περί τα 500 εκατομμύρια στερλίνες.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;