Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

wifi sync logos

Η εταιρεία Apple εγκαινίασε το νέο λογισμικό της, ειδικό για κινητά τηλέφωνα iOS 5. Το καινούριο σύστημα θα βοηθά τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην αναβάθμιση των μουσικών δεδομένων τους χωρίς να είναι απαραίτητο να τα συνδέσουν με υπολογιστή. Για πολλούς, το νέο δημιούργημα της εταιρείας βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, σε μία εφαρμογή που παρέλαβε η Apple πριν λίγο καιρό.

Λέγεται πως το μυαλό που το πρωτοσκέφτηκε και έστειλε σαν πρόταση στην Apple το επαναστατικό λογισμικό είναι ο Βρετανός φοιτητής, Κρεγκ Χιούζ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα The Register που ειδικεύεται σε τεχνολογικά θέματα, ο Χιούζ είχε αποστείλει στον αμερικανικό κολοσσό την ιδέα του, που ονόμαζε Wi-Fi Sync, τον Μάιο του 2010 και είχε να κάνει με μία νέα σύλληψη ακριβώς ίδια με αυτήν που παρουσίασε η Apple. 

H ιδέα-πρόταση του φοιτητή, δεν έγινε δεκτή από την εταιρεία. Μάλιστα, η Apple δεν επικοινώνησε ηλεκτρονικά μαζί του ως είθισται, αλλά μέσω εκπροσώπου της, τηλεφωνικά και του γνωστοποίησαν πως αν και δεν τη θεωρούν κατάλληλη προς χρήση ή εκμετάλλευση, θα ήθελαν ένα βιογραφικό του. 

Ο Χιούζ χωρίς να χάσει χρόνο ή να πτοηθεί, άρχισε να πουλάει την ιδέα του σε ανταγωνιστές της Apple. H εταιρεία Cydia, με την οποία και συνεργάστηκε, πούλησε έκτοτε, 50.000 κομμάτια.

Το νέο Wi-Fi Sync της Apple που είναι μέρος του iOS 5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα έχει τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες με το λογισμικό του Χιούζ, ακόμα και το ίδιο λογότυπο!

«Προφανώς και δεν το περίμενα, είπε ο Χιούζ στο Register. Πούλαγα την εφαρμογή μου με το ίδιο όνομα και λογότυπο για πάνω από έναν χρόνο. Η Apple το γνώριζε αυτό, εφόσον τους το είχα παρουσιάσει και επίσημα, οπότε εξεπλάγην όταν το έμαθα».

 

Πηγές: protothema.gr / theregister.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;