Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το αίτημα της προσβασιμότητας των ιστοσελίδων στη ψηφιακή εποχή μας είναι επιτακτικό.

Επειδή το 95% των δημόσιων ιστότοπων εξακολουθεί να είναι απροσπέλαστο στους χρήστες με αναπηρία!

Μεγάλη εκστρατεία εξήγγειλε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) με στόχο να γίνουν προσβάσιμοι οι δημόσιοι διαδικτυακοί τόποι και να αναποδογυριστεί η σημερινή εικόνα που “θέλει” το 95% των δημόσιων δικτυακών τόπων απροσπέλαστους στους χρήστες με αναπηρία.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα που συνόδευσαν την εξαγγελία της εκστρατείας “σε μια όλο και πιο «ψηφιακή» κοινωνία, όλο και περισσότερες σημαντικές πληροφορίες και υπηρεσίες είναι διαθέσιμες online. Για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τα άτομα με αναπηρία και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται ιστοσελίδες που να έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, που λειτουργούν σωστά με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες τους”.

Εξειδικεύοντας τις δράσεις που προγραμματίζει να αναλάβει το EDF δεσμεύτηκε ότι “εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Rodolfo Cattani και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Χαβιέ Güemes, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αύξηση της προσβασιμότητας, στην σημερινή ευρωπαίκή συνέλευση για το Ψηφιακό Θεματολόγιο”. Σημειωτέον ότι με την ευκαιρία της συνέλευσης 3 ακόμα ευρωπαϊκές οργανώσεις (οι AGE platform Europe, ANEC και  EBU) αξιώνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει δεσμευτική νομοθεσία, η οποία θα προωθεί την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό για όλους, το συντομότερο δυνατό.

 

Πηγή: enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;