Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

riaa eagle

Αρκετοί πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων στις Η.Π.Α., όπως οι Comcast, Cablevision, Verizon και Time Warner Cable, επισήμως συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες του για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

"Εταιρείες με ηγετική θέση στην αγορά της τηλεόρασης, της μουσικής και του διαδικτύου, σήμερα ανακοίνωσαν μία συμφωνία-σταθμό για την αποδοχή ενός κοινού πλαισίου εργασίας με την ονομασία Copyright Alerts", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Copyright Alerts, το οποίο είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία, "θα εκπαιδεύει και θα ειδοποιεί τους ευρυζωνικούς χρήστες όταν η σύνδεση τους χρησιμοποιείται ενδεχομένως για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας". Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως οι ειδοποιήσεις αυτές είναι προς όφελος και των χρηστών, κάτι που έχει προκαλέσει την ειρωνική αντίδραση των οπαδών του διαμοιρασμού αρχείων και των υποστηρικτών των ελεύθερων και ανοιχτών δεδομένων.

Ουσιαστικά η συμφωνία εμπλέκει επισήμως του παρόχους στον πόλεμο του παράνομου κατεβάσματος και δίνει ένα νέο όπλο στις βιομηχανίες του κινηματογράφου και της μουσικής οι οποίες ισχυρίζονται πως η ηλεκτρονική πειρατεία κοστίζει στην οικονομία των Η.Π.Α. δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα και θέσεις εργασίες.

Τόσο η Recording Industry Association of America (RIAA) όσο και η Motion Picture Association of America (MPAA) -οι δύο ενώσεις εταιρειών που εκπροσωπούν τον χώρο της μουσικής και τον χώρο των ταινιών στις Η.Π.Α.- έχουν εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια προκειμένου να πείσουν τους παρόχους να εμπλακούν στο κυνήγι της πειρατείας και να υιοθετήσουν μία σκληρότερη στάση.

To νέο σύστημα που θα επιβληθεί από την συμφωνία αυτή, μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο που εφαρμόζονταν. Ο πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων στέλνει στον ύποπτο για παράνομο κατέβασμα χρήστη μία σειρά ειδοποιήσεων και προειδοποιήσεων -κάτι που αρκετοί πάροχοι κάνουν επί σειρά ετών. Τώρα πλέον -και εδώ είναι η ουσιαστική διαφορά με πριν- οι πάροχοι συμφώνησαν να επιβάλουν και περιοριστικά μέτρα στους χρήστες που επιμένουν αγνοούν τις ειδοποιήσεις αυτές. Τα μέτρα αυτά, στην περίπτωση της παρατεταμένης παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να είναι η μείωση της ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο έως το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο.

"Τα Μέτρα Άμβλυνσης (Mitigation Measures) περιλαμβάνουν: προσωρινή μείωση των ταχυτήτων πρόσβασης στο διαδίκτυο, ανακατεύθυνση σε σελίδα ειδοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι προφανές πως οι πάροχοι όντως θέλουν μεν να εμπλακούν στο θέμα της ηλεκτρονικής πειρατείας αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάσουν πελάτες, νέους και παλιούς. Όμως φαίνεται πως τα μέτρα αυτά είναι απλώς η αρχή μίας κλιμακούμενης πολιτικής κατά της πειρατείας.

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;