Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

HTC S3

H HTC ανακοίνωσε χθες πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας S3 Graphics και το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αν ασφαλώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές δώσουν την έγκριση τους. Η πώληση της S3 Graphics ασφαλώς περιλαμβάνει και την μεταβίβαση στην HTC όλων των τίτλων βιομηχανικής ιδιοκτησίας της εταιρείας, ενώ σε αντάλλαγμα η HTC θα παραχωρήσει δωρεάν πρόσβαση στην VIA σε όλες τις πατέντες της.

Η S3 ιδρύθηκε το 1989 ενώ το 2001 πέρασε στα χέρια της VIA Technologies και το 2005 εισήλθε στην εταιρεία η WTI Investment. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η κατασκευή graphics processing units (GPUs) τόσο για υπολογιστές όσο και κινητά τηλέφωνα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης με την Apple σχετικά με μία πατέντα που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές Mac και τις συσκευές iOS. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή η S3 κέρδισε την πρώτη μάχη ενώπιον της αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, η οποία αναγνώρισε πως η Apple έχει παραβιάσει 2 τίτλους βιομηχανικής ιδιοκτησίας της S3, που σχετίζονται με συμπίεση εικόνας. Παράλληλα όμως η HTC βρίσκεται σε γνωστή δικαστικής διαμάχη στις Η.Π.Α. με την Apple.

Η HTC, χωρίς να είναι απόλυτα σαφές, σκοπεύει να χρησιμοποιεί την S3 τόσο στην κατασκευή GPU για κινητά όσο και να εκμεταλλευτεί την μεγάλη βιβλιοθήκη πατεντών που κατέχει η εταιρεία. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η HTC θα μπορούσε να προσανατολίζεται στην κατασκευή δικού της chip (όπως το Α4 και το Α5 της Apple).

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com / zdnet.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;