Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

«Αισθανόμαστε απογοήτευση που η Apple μεταφέρει τον ανταγωνισμό στα δικαστήρια και όχι στην αγορά», σχολιάζει η HTC.

apple vs. htc

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ των δημιουργών κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικής ταμπλέτας συνεχίζεται, η Apple υποβάλλει μήνυση κατά της κατασκευάστριας εταιρείας κινητών τηλεφώνων HTC για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Ο κολοσσός του Στιβ Τζομπς ζητά, με αίτημά του στην Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου, να γίνει έρευνα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η είδηση αυτή έρχεται ορισμένες εβδομάδες έπειτα από την αλληλοκατηγορία της Apple και της Samsung για κλοπή σχεδίων και τεχνογνωσίας. Την ίδια στιγμή η HTC, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών παγκοσμίως (όσον αφορά την τιμή της μετοχής της) προσπαθεί να αποκρούσει τα βέλη της Apple. «Αισθανόμαστε απογοήτευση που η Apple μεταφέρει τον ανταγωνισμό στα δικαστήρια και όχι στην αγορά», δήλωσε η γενική σύμβουλος της εταιρείας Grace Lei.

Η αστραπιαία άνοδος της Apple με προϊόντα όπως το iPhone και το iPad και η διασφάλιση ενός μεγάλου μεριδίου της αγοράς παράλληλα με μια αυξανόμενη καταναλωτική συζήτηση, ώθησε τους ανταγωνιστές να προσφέρουν τα δικά τους gadgets στο νέο, ταχύτατα διαμορφούμενο τοπίο. Αποτέλεσμα ήταν οι τριβές ένθεν κακείθεν με την Apple να μηνύει μόλις πέρσι, πάλι την HTC, για παραβίαση περίπου 20 δικών της ευρεσιτεχνιών. Η τελευταία από την πλευρά της εξαπέλυσε επίθεση για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ζητώντας ωστόσο μέχρι και επιβολή προστίμου στις πωλήσεις iPhone, iPad και iPod στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;